Norddjurs madlandskab i fuld fokus på Food Week Aarhus

Det Grønne Museum, med Norddjurs Kommune og Djursland Landboforening som samarbejdspartnere, kan se tilbage på et vellykket Food Week Aarhus arrangement, som i den grad fik synliggjort madlandsskabet på Norddjurs.

Det duftede af mad og summede af liv og glade mennesker på Salling Rooftop i sidste uge, hvor Det Grønne Museum, med Norddjurs Kommune og Djursland Landboforening som samarbejdspartnere, hele fredag satte fuld fokus på madlandskabet på Norddjurs i forbindelse med Food Week Aarhus.

Eventet havde til formål at fremme og synliggøre lokale producenter, restauranter, kokke og landmænd fra Norddjurs, og landboforeningen var repræsenteret med tre producenter – Poul Viggo fra Schmidts Jordbær I/S, Arne Tyssøy fra Mariendal Mosteri og landmand Anders Moltesen, som producerer linser til virksomheden Linser for livet.

"Det var en fuldstændig fantastisk dag. Vi er meget glade for, at vi fik muligheden for at være med. Der var mange aarhusianere og turister, som virkelig fik øje på de gode lokale råvarer, vi har på Norddjurs, og de fik en bevidsthed om hele "jord til bord" konceptet, fordi de kunne følge hele producentleddet fra det lille fine jordbær til den flotte dessert, som de til slut kunne smage", fortæller Tina Drejer Maaberg, som er projektkoordinator i Djursland Landboforening og selv var med hele dagen på toppen af Aarhus.

Dagen bød på et væld af smagsprøver og oplæg om den madhistorieske tidsrejse af Bettina Buhl, Museumsinspektør og madhistoriker på Det Grønne Museum. Til slut blev smagsprøverne bedømt af supersmager Lisbeth Anker og stjernekokken Francis Cardenau.

Bettina Buhl er meget begejstret for konceptet Food Week, hvor hun mener, producenter og restauranter fik en fin platform at fremvise det bedste fra Norddjurs.

"Vi fik vist, at vi arbejder med fødevarer, hvor innovation og kvalitet er i højsæde. Vi havde et godt flow af publikum, hvor vi gennem madfortællinger gav madviden, oplevelser og smagsprøver. Vi fik slået fast, at vi gennem vores fødevarer og vores beliggenhed er et forrådskammer til Århus - vores spisekammer byder på naturoplevelser og smagen af vildt, hav og godt landmandskab", lyder det fra Bettina Buhl.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.