Nordjyske landmænd tager skraldet

Agri Nord støtter op om en landsdækkende affaldsindsamling og har arrangeret tre lokale indsamlinger i uge 15.

Skrald og affald i naturen, i vejkanten og på landmandens marker er et stort problem. Især hvis det kommer med ind i foderet til dyrene.

Naturen har heller ikke godt af de store mængder affald. Det forurener, og det tager årevis at nedbryde.
For eksempel tager det mere end 1.000 år at nedbryde en mobiltelefon eller et batteri, som indeholder giftige stoffer.

Landmænd stiller op i den gode sags tjeneste

Landmænd landet over er derfor med i Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende ffaldsindsamling, der foregår i uge 15.

Agri Nord er også med og har arrangeret indsamling tre steder i Himmerland – en ved Løgstør, en ved Nibe og én ved Aalborg.

"Vi stiller selvfølgelig op i den gode sags tjeneste, og det er et godt initiativ. Det er egentligt sørgeligt, at vi er nødt til det, for alle burde jo kunne finde ud af tage affald med hjem i en pose og smide det i en affaldsspand i stedet for at smide det i naturen", siger Ulrik Krogsgaard, der er medlem af Agri Nords bestyrelse og selv vært for indsamlingen.

Han har allieret sig med naboer og andre i lokalsamfundet i Vindblæs lige udenfor Løgstør, der er klar med affaldssække i uge 15.

Stort problem for landbruget

Ulrik Krogsgaard har selv fundet meget affald i kanten af sine marker. Der er rigtig mange cigaretskodder og emballage.

"Det er en kæmpe udfordring for os, så vi vil gerne være med til at gøre opmærksomme på, at sådan gør vi ikke", siger han.

Især for dyrene kan affaldet være et problem.

"Hvis en ko får en dåse i maven, der er splintret, kan den simpelthen dø af det", fortæller Ulrik Krogsgaard.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.