Nybagte landmænd klar til nye udfordringer

Fredag den 26. juni afsluttede 72 elever landbrugsuddannelsen fra Landbrugsskolen Sjælland i Høng.

Det har været nogle dejlige sommerdage på Landbrugsskolen Sjælland. Nybagte landmænd er sprunget ud på stribe og er klar til at træde ind i staldene, ud på markerne eller gå i gang med mere uddannelse. 

"Igen i år har vi set en stribe flotte resultater blandt vores afgangselever. De går alle herfra med en stærk faglighed, brugbar viden og masser af sociale og dannende oplevelser, som vil være med dem for livet", siger den glade og stolte forstander på skolen, Henrik Lysemose Jensen.

Tradition for udmærkelser

Til dimissionen har skolen tradition for at bemærke elever, som har skilt sig positivt ud. Prisen som "årets elev" indstilles af lærergruppen. I år fik Frederikke Schmidt Mortensen hæderen og med den en gavecheck sponsoreret af Nordea Bank.

"Denne anerkendelse betyder meget for mig. Det er et skulderklap, og det gjorde mig rigtig glad at blive udnævnt til denne fine pris", siger Frederikke Schmidt Mortensen og fortsætter:

"Jeg har lært meget, og vi har et virkelig fedt sammenhold og fællesskab", siger hun. 

"Årets elev i praktikken" indstilles af elevernes læremestre og udvælges af skolens uddannelsesudvalg. I år gik hæderen til Villiam Hasle Laursen, som fik en gavecheck sponsoreret af Jyske Bank.

Nick Dollerup blev blandt holdets elever valgt til at være "årets kammerat" og fik en gave af LandboUngdom. 

Svendebrev og studenterhue

21 elever af de 72 har taget uddannelsen som EUX – den erhvervsfaglige studentereksamen. Frederikke Schmidt Mortensen er én af dem, og det betyder, at hun nu står med både svendebrevet i hånden og en studenterhuen på hovedet. 

"Jeg valgte at tage landbrugsuddannelsen som EUX for at få de bedste kort på hånden. Jeg vil gerne være dyrlæge, og jeg har søgt ind på Københavns Universitet, hvor jeg ved, at de gerne vil have elever med praktisk erfaring", forklarer hun.

Nu er alle eleverne i gang med at fejre deres præstationer. Forude venter mulighederne for de unge landmænd. 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.