To rådgivningshuse går sammen om klimaværktøj til bedriftsejere

Agrovi og KF Miljø er gået sammen om at dokumentere bedriftsejeres grønne bundlinje og kortlægge fremtidige muligheder for bedriften. Det har de grundet et stadigt ESG krav fra EU, der fremadrettet skal indarbejdes i bedrifternes strategi og rapportering. 

De to rådgivningshuse Agrovi og KF Miljø er gået sammen om at udarbejde et ESG- og klimaværktøj for de bedriftsejere, der ønsker at fremtidssikre deres årsrapport. Værktøjet hedder KlimaPas, og er udviklet af KF Miljø, men lanceres nu i en version 2 i samarbejde med Agrovi. Sammen vil de løfte landmænd i den grønne omstilling ved at gøre det enkelt at forstå de mange krav, og at udarbejde den nødvendige dokumentation. 

"Agrovi og KF Miljø udgør til sammen en god strategisk partner for landmanden. KF Miljø byder ind med al den data, som passet kræver for at være et pålideligt værktøj, og Agrovi er et stærkt økonomisk rådgivningshus, som er solidt forankret i erhvervet, og det giver et stærkt udgangspunkt for at skabe et ESG- og klimaværktøj", forklarer Jeannette Ørbeck Udviklingsdirektør og CFO hos KF Miljø i en pressemeddelelse, og tilføjer: 

"Vi ligger inde med en omfattende mængde data fra landbruget, som vi kan bruge til at rådgive landbrugsvirksomhederne om hvad der er de fornuftige valg fremadrettet, hvis pengene skal strække længst muligt. De fleste landbrug har allerede omstillet sig, spørgsmålet er så, hvor meget – og det kan vi som analyse- og rådgivningshus, hjælpe med, at synliggøre", siger hun. 

Omstillingen i landbruget er kommet for at blive, mener Jeannette Ørbeck, som samtidig peget på, at det bestemt ikke er alt som landbrugene selv skal finansiere.

"Vores kunder kommer længere i deres indsats fordi de aktivt benytter sig af forskellige incitaments- og støtteordninger. Kortlægning og rådgivning om relevante støtteordninger er en del af KlimaPasset, og gevinsten af støtteordningerne er ikke kun direkte økonomisk, men også sparet arbejdstid og væsentlige CO2-reduktioner", siger Jeannette Ørbeck .

Bedre vilkår for forsikringer, en grønnere bundlinje, bedre lånemuligheder og ikke mindst overblik over ens egen indsats i den grønne omstilling. Det er alt sammen tanken bag klimaværkøjet KlimaPasset, som er en beregningsmodel, der inkorporerer indsatser nu og op til 10 år tilbage, måler udviklingen og potentiale på bedriften, kortlægger støtteordninger, samt benchmarker bedriften med lignende bedrifter.

KlimaPasset kommer i tre modeller – en Basis, en Business og en Pro. Basis er en model, som henvender sig til de virksomheder, som netop er gået i gang med deres omstilling, og hvor det er første skridt til at begynde at redegøre for deres arbejdsforhold, miljøtiltag og strategi for bæredygtighed. Business er for dem, som ønsker at styrke indsigten for ens eget udgangspunkt, så man skaber jeg et overblik, kender den historiske udvikling og aktivt forholder sig til aktuelle tilskudsmuligheder. Pro er for virksomheder, der er i gang allerede, og ønsker overblik og inspiration til yderligere tiltag til at efterkomme ESG-kravene. 

"Der er så mange ting, som man som landmand skal tage stilling til, og ved at gøre det konkret, enkelt og overskueligt med KlimaPasset, gør vi beslutningsprocessen bedre, hurtigt og lettere at manøvrere i. Udover at mærke efterspørgsmål fra landmanden, oplever vi også øget efterspørgsel fra virksomheder, der leverer til landbruget, kommuner der har brug for at forstå landbruget og investorer, der gerne vil investere i landbruget", forklarer Jeannette Ørbeck.

Klimapasset bygger på data fra over 1300 danske landbrug, investeringer for 2,4 mia. kroner, over 100 miljøeffekter, indeholder over 800 forskellige tiltagstyper, over 3000 konkrete tiltag, samt tilskudsmuligheder.
 

Faktaboks

Landmanden skal forholde sig til følgende krav: 

  • License to Produce: Landmænd skal opfylde de gældende love og regler og gerne gå videre på eget initiativ, så de kan vise, at de udvikler deres landbrug i en bæredygtigt og samfundsbevidst retning
  • License to Supply: Landmanden man gør sig klar til at kunne dokumentere sin indsats i forhold til dem, som aftager ens produkter. Da man mødes af forskelligartede krav, gælder det om at have et godt og bredt udgangspunkt, som man hurtigt kan trække frem.
  • License to Sustainable Financing, hvor banker og investorer fokuserer på ESG-kriterierne. 

Alt dette bliver afgørende for landmandens License to operate – og det kommer hurtigere end mange går og tror. Dette er ikke kun krav som gælder landbruget. Det gælder alle sektorer og de har et forspring.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.