Sønderjysk Familielandbrug efterlyser billeder fra husmandssteder og landbrug

Ligger du inde med billeder, kort eller tegninger fra livet på landet fra 1920 og frem til i dag? Så kan du bidrage med vigtig dokumentation af landbrugets historie og udvikling.

Sønderjysk Familielandbrug kan 14. november 2020 fejre sit 100 års jubilæum. I den anledning vil foreningen udgive et jubilæumsskrift med blandt andet billeder, der skildrer udviklingen af landbruget i Sønderjylland.

"Vi opfodrer hermed til, at sønderjyderne bidrager til skriftets tilblivelse", siger foreningens formand, Antoni Stenger.

Husmandsudstykninger

Foreningen er for alle, der bor og arbejder på landet. Men sådan har det ikke altid været.

"I dag favner Familielandbruget både deltidsbrug, fuldtidsbrug og hobbybrug. Historisk var foreningen dog for de såkaldte husmænd. Derfor er vi blandt andet interesserede i historisk materiale vedrørende husmandsudstykninger i perioden omkring 1920, som vi må gengive i jubilæumsskriftet. Det kan f.eks. være luftfotos eller matrikelkort før og efter udstykning", oplyser Antoni Stenger .

Billeder af livet på landet

Derudover vil foreningen også gerne have hverdagsbilleder med i jubilæumsskriftet, der skildrer livet på landet i Sønderjylland op igennem 1900-tallet og helt frem til i dag.

" Vi er også interesserede i eksempelvis billeder af markarbejde, dyrehold, bygninger, landbrugsfamilier, boligforhold, livet på landet og de daglige pligter, som hele familien har deltaget i, og stadig udfører i dag. Billeder fra nutiden er lige så velkomne som billeder fra fortiden", understreger formanden. 

Er du i besiddelse af fotografier, kort eller tegninger, som foreningen må bruge i anledning af jubilæet? Eller ved du, hvor vi kan være heldige at finde egnet materiale? Så kontakt Pia Erritsø Christiansen, der er koordinator på jubilæumsskriftet, på tlf. 30162105 eller på pec@lrs.dk

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.