Sønderjysk Landboforening: Vejen Kommune vil blive hårdt ramt af CO2-afgift

Kommuner i landdistrikterne vil rammes hårdt af en CO2-afgift på landbrugets biologiske processer. En af dem er Vejen Kommune.

Vejen Kommune vil være en af de kommuner, der kommer til at lide hårdest, hvis en et flertal i Folketinget indfører en CO2-afgift på landbruget.

Det fastslår formand for Sønderjysk Landboforening, Christian Lund i Jydske Vestkysten på baggrund af nye beregninger.

- Antallet af arbejdspladser på Danish Crowns slagteri i Holsted og på kommunens andre forædlingsvirksomheder, i følgeindustrien og i landbruget, vil falde mærkbart. Det viser den konsekvensberegning, som vi har lavet ud fra tal fra Det Økonomiske Råd, fastslår formand for Sønderjysk Landboforening, Christian Lund, der har base i Skodborg.

Landbrugets beregninger på tallene fra Det Økonomisk Råd viser, at Vejen Kommune står til at miste fjerdeflest arbejdspladser blandt alle landets 98 kommune - og ikke overraskende vil flest miste deres arbejde i landdistrikterne, hvor omkring 70 procent af arbejdspladserne i landbruget findes.

I Vejen Kommune, hvor et sted mellem 12 og 14 procent af arbejdsstyrken er ansat direkte i landbruget eller i følgeindustrien, vil tabet af arbejdspladser ramme et sted mellem 560 og 1.081personer ifølge landbrugets konsekvensberegning.

/rost

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.