SLF-formand: "Velkommen Rasmus Prehn"

"Vi har brug for at ministeren har respekt for landbrugs og fødevareerhvervet", lyder det fra Christian Lund , formand for Sønderjysk Landboforening.

"Velkommen til den nye Fødevareminister Rasmus Prehn. Vi glæder os til samarbejdet og ser frem til, at den nye minister kommer godt fra start", lyder det fra Christian Lund, formand for Sønderjysk Landboforening, som fortsætter:

"Vi kan glæde os over at den nye minister har erfaring som udviklingsminster. Det passer godt til landbrugs- og fødevareerhvervet, som er i evig udvikling. Vi kan nok ikke forvente, at Rasmus Prehn har meget indsigt i landbrug, men det vil vi gerne hjælpe ham med. Til gengæld er han blandt andet uddannet i samfundsfag og sociologi, og er bachelor i offentlig administration. Og så har Rasmus Prehn skrevet en bog ”Vejen til mere demokrati”. Det kan vise sig at være rigtig gode forudsætninger for den nye minister for Fødevarer og Fiskeri. For der venter mange opgaver forude, som vil komme til at stille store krav til den nye minister", siger formanden.

Få styr på Fødevareministeriet

"Den største udfordring er helt grundlæggende at sikre, at Fødevareministeriet fungerer loyalt, troværdigt og effektivt, og ikke mindst med respekt for landmænd samt landbrugs- og fødevareerhvervet som helhed. Men ministeren kan jo heller ikke være tjent med, at et ministerium ikke bakker 110 procent op i enhver sag. Og ministeriet skal selvfølgelig altid sikre, at de råd, de giver ministeren skal være lovlige og ikke bringe ministeren ud i dobbelte kovendinger og uklare meldinger, som vi har set med mink-skandalen. Fra Sønderjylland ser det ud til, at en grundig opsang og måske oprydning trænger sig på i ministeriet. Det ser vi frem til, at Rasmus Prehn får styr på", siger Christian Lund.

Ikke godt med 8 fødevareministre på 10 år

"Man må forvente, at det er kompliceret at sætte sig ind i jobbet som fødevareminister. Det er trods alt en arbejdsplads med mange tusinde ansatte og med ansvar for et helt erhverv. Et utroligt vigtigt erhverv fordi det sikrer befolkningen kvalitetsfødevarer af højeste klasse hver dag, og fordi erhvervet skaber en fjerdedel af Danmarks økonomi. Det tager typisk 1-2 år, før man er helt inde i alle facetter i et nyt job af den karakter. Indtil da er ministeren helt afhængig af ministeriets og embedsmændenes vejledning og styring. Det er ikke godt. Med en gennemsnitslevetid på 1,2 år som fødevareminister, bliver det aldrig godt. Jeg håber du, Rasmus Prehn, får en embedsperiode, der når ud over "indkøringsfasen", lyder det fra Christian Lund, som fortsætter:

"Vi har brug for at ministeren har respekt for landbrugs og fødevareerhvervet. Det er et erhverv, der bygger på 1000 års faglighed og praktisk håndtering af natur og dyr. Der er skabt et landbrug i verdenseliten, som bygger på de mange landbofamiliers store indsats og lange seje træk. Med ministerens uddannelse i samfundsfag og sociologi, kan vi forvente at Rasmus Prehn har forudsætning for at løfte opgaven med respekt for erhvervet", mener formanden og fortsætter:

"Med den grønne omstilling er der mange ting, der hele tiden skal udvikles og implementeres. Her er det mit store ønske, at den nye minister vil gå i dialog med os landmænd, lytte til os, så vi kan løse tingene sammen og sikre, at tiltagene fungerer fra starten og virker i praksis. Søg fællesskabet, lad demokratiet virke og lad os løse fremtidens udfordringer sammen og i ordentlighed. Velkommen til. Vi glæder os til samarbejdet og møde dig her i Sønderjylland", slutter formand Christian Lund. 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.