SLF har store forventninger til ny crowdfunding-platform til landbruget

Sønderjysk Landboforening er klar med rådgivning og sparring for syd- og sønderjyske landmænd, som kigger sig omkring efter alternativ finansiering fra den nye crowdfundingservice.

Hos teamchefen i driftsøkonomi ved Sønderjysk Landboforening, Carsten Friis, er der positive og
store forventninger til den nye crowdfunding-platform, som Seges, Sagro og en stribe af landboforeningerne rundt i landet står bag.

Selskabet hedder InGreen AgroFunding A/S og efter planen skal det fra september i år tilbyde crowdfundin til landbruget.

"I SLF har vi fundet det naturligt at gå med i samarbejdet om den nye crowdfunding-platform, og vi er nu klar til at rådgive og sparre med de syd- og sønderjyske landmænd, som går rundt med spændende og måske også lidt anderledes projekter. Det er et rigtig godt alternativ til de traditionelle finansieringsløsninger, og den kan være med til at skabe en større dynamik og fleksibilitet i forhold til de nuværende modeller", lyder det fra Carsten Friis.

Den nye platform har et formål om at få private og professionelle til at samarbejde omkring udlån af penge til landbruget.

Netop i landbruget er der en mangeårig tradition for, at der skabes udvikling, og at der kan tænkes innovativt. Baggrunden for platformen er også at gøre op med, at det ganske enkelt er ærgerligt, når gode og sunde projekter må opgives, blot fordi de ikke passer ind i de sædvanlige finansieringsmuligheder.

"Det kan være mælkeproducenten, der har svært ved at finde finansiering. Det kan være
landmænd, som går med ideer til udvidelser i en grøn retning. Det kan være mindre
opstartsvirksomheder, som ikke lige passer ind i de normale finansieringsløsninger. Eller det kan
være niche-landbrug, som har brug for penge til udvikling eller etablering", tilføjer Carsten Friis.

Udover Sønderjysk Landboforening medvirker 12 andre landboforeninger i samarbejdet omkring
platformen, hvor projekterne fortsat skal kreditvurderes og indstilles.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.