Specialklasse rykkede undervisningen ud i juletræsmarken

Specialklassen på Auning skole rykkede for anden engang undervisningen ud i marken til juletræsproducent Mads Jürgensen. Denne gang var de beredt med clipboards og tommestokke, og der var matematik og natur og teknologi på skoleskemaet.

"Hvornår skal vi egentlig måle noget? Skal vi aldrig bruge den tommestok, hva’? Ska’ vi ik´?".

Sådan lød det både begejstret og utålmodigt fra én af eleverne fra specialklassen fra Auning skole, som for nylig for anden gang havde fået lov at rykke deres undervisning ud til juletræsproducent Mads Jürgensen, hvor de skulle undervises i matematik og natur og teknologi.

Underviser Kirsten Gjødvad Klinge forsikrede alle eleverne om, at både tommestok og clipboards lå forsvarligt i rygsækken og var klar.

Det fortæller Djursland Landboforening om i en pressemeddelelse, hvor de også deler billeder fra besøget.

Juletræsproducent Mads Jürgensen viste børnene rundt i marken og fortalte om, hvordan man arbejder med og former det perfekte træ.

Efter rundvisningen skulle eleverne indsamle data – det var her, den famøse tommestok kom ind i billedet, så der kunen indsamles data til matematik og natur og teknologi-timerne på skolen.

"Vi har forberedt os til begge besøg, og denne gang er de blevet præsenteret for dataindsamling og søjlediagrammer. De data, som vi måler os frem til i dag, skal vi bruge, når vi kommer hjem", fortæller Kirsten Gjødvad Klinge.

Og så blev der ro. Flokken, som var blevet inddelt i tre grupper, gik straks i gang med at måle træerne – helt fra top til bund og med hjælp fra Mads Jürgensen selv.


Specialklassen fra Auning Skole er tilbage hos juletræsproducent Mads Jürgensen. Denne gang er der matematik og natur og teknologi på skoleskemaet. Foto: Djursland Landboforening.

Fra frø til høstemodent træ

Det er ikke første gang, at eleverne er på besøg hos Mads Jürgensen. I december 2020 var de forbi juletræsproducenten for at finde ud af, hvordan man laver det perfekte juletræ, og ikke mindst få historien om juletræet, der starter som en lille kogle fra Kaukasus, inden det 13 år efter ender med at pryde verdens stuer i højtiden.

Eleverne sluttede dengang dagen af med at fælde deres eget træ, som de fik lov at få med hjem i klasseværelset.

Det var tydeligt, at børnene sagtens kunne huske detaljerne fra det sidste besøg, skriver ladboforeningen, og også denne gang var der mange spørgsmål til juletræsproducenten, som engagerende forklarede børnene ned i mindste detalje, hvordan man tilpasser og former et træ til de forskellige aftagere.

"Da vi kom hjem efter det sidste besøg, brugte vi rigtig meget tid på at tale om det, som Mads havde fortalt os om. Selvom man indimellem kan synes, at de løber rundt overalt, så var det helt vildt, så meget de kunne huske ned i mindste detalje. De har glædet sig rigtig meget til at komme tilbage", fortæller Kirsten Gjødvad Klinge, som sammen med Frodi Madsen, underviser specialklassen.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.