Stor tilslutning af dyr på Horsens Dyrskue & Madmarked

Der bliver mulighed for at opleve landbrugets dyr og komme på helt nært hold af dem, når der den 14. og 15. juni holdes dyrskue i Horsens.

"Hvert et hjørne på pladsen og alle bokse vil være fyldt op, og vi er glade for igen at opleve en meget stor tilslutning fra dyreudstillernes side", siger Peter Søgaard Mortensen, der er formand for Foreningen Land & By ØSTjylland, der står bag dyrskuet.

"Dyrene er omdrejningspunkt for det hele og dét, der skal til, for at vi kan holde dyrskue. Opbakningen fra udstillernes side er afgørende, uden den var der ikke noget dyrskue. Og når vi nu har en stor dyreudstilling, kan vi lige så godt benytte os af lejligheden til at koble en række andre aktiviteter på som vores madmarked og vores nye legeområde for børn, hvor de får rig lejlighed til en masse spændende oplevelser i landbrugets tegn", siger Peter Søgaard Mortensen

Mange køer møder op

Karen Grotkær Katborg, der er næstformand i foreningen, koordinerer dyreudstillingen.

"Selv om vi befinder os i et geografisk område, hvor der ikke er så mange kvægbesætninger, så har vi en stor og flot udstilling af malkekvæg på knapt 100 dyr. Det er vi rigtigt glade for, og det er fuldt på højde med en række af de andre dyrskuer i mere kvægtætte områder", siger Karen Grotkær Katborg og fortsætter:

"Kødkvæget er flot repræsenteret med ca. 130 dyr fordelt på de forskellige kødkvægracer", siger hun.

Der bliver også en stor udstilling af heste fordelt på mange racer, og der vil i år være mange af de større hesteracer repræsenteret.  

"Der udstilles også får, og i år har vi igen geder med efter en pause", siger Karen Grotkær Katborg, der ser frem til at se de fine Boergeder, som der udstilles en gruppe af.

På dyrskuet kan man også se høns, kaniner og opleve børnenes eget 4H-dyrskue med ponyer kæledyr.

Små nye landmænd på vej

Dyrskue-arrangørerne er glade for, at ca. 20 børn har tilmeldt sig konkurrencen om at fremvise deres kalve eller køer. 

"Det er super flot, at så mange børn møder op og viser deres kære dyr frem. Det er jo små nye landmænd, der er på vej, og vi vil garanteret se dem som udstillere i de kommende år. Deltagelsen af de mange børn vidner om, at rigtigt mange landmænd gør dyrskuet til en familiebegivenhed, hvor alle tager af sted og hvor alle deltager aktivt omkring deres fælles interesse", siger Karen Grotkær Katborg. 
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.