Storlandbrug kan få gavn af solceller
For landbrug, der bruger mere end 200.000 kWh strøm pr. år, kan egenproduktion af strøm fra solceller på staldtaget, være en god forretning. Det vurderer virksomhedsrådgiver Jacob Frey Hansen, Agri Nord

En solcelle på taget er bedre end ti i hånden. Det vurderer virksomhedsrådgiver i Agri Nord, Jacob Frey Hansen, der følger udviklingen på solcellemarkedet tæt.

Aktuelle beregninger viser, at det for store produktionsejendomme, der bruger mere end 200.000 kWh strøm om året, kan være en god forretning at producere strømmen selv.

Og det kan med fordel være med solceller på taget.

"Det er typisk fjerkræ- og svineproduktion, der har så stort et forbrug, og de bør helt klart interessere sig for muligheden. Det er efterhånden en investering, der giver et afkast, og som kan betale sig", siger han.

Grøn profil

Udover den økonomiske gevinst i at lave sin egen grønne strøm, så er der også en sidegevinst i form af en grøn klimaprofil.

"Det er et emne, der er oppe i tiden, og som kan være med til, at landbruget får »License to produce«", siger Jacob Frey Hansen, der oplever, og flere og flere gerne vil kunne flage med en grøn profil.

Stor konference om solceller

Agri Nord har på baggrund af de gode muligheder i solceller arrangeret en stor konference om emnet dem 20. juni hos Agri Nord, Hobrovej 437, 9200 Aalborg SV. Her vil en række eksperter holde oplæg om forskellige emner på solcelleområdet.

Seniorkonsulent hos Teknologisk Institut, Ivan Katic, fortæller om kvalitetsforskelle på solceller og vil give gode råd til, hvad man skal kigge efter, hvis man overvejer at investere i et anlæg selv.

Jacob Frey Hansen, der er en af landets eneste eksperter indenfor landbrug og solceller, holder oplæg om forretningen i at producere strømmen selv.

Det bliver også muligt at høre landmand Claus Lohmann Poulsen fra Egemarke Gods på Sjælland fortælle om de erfaringer, han har gjort sig i forhold til at etablere et markanlæg og levere strøm til el-nettet. 

Tilmelding senest 17. juni via Agri Nord. Du kan se det fulde program her

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.