Ung landmand har fået legat til mindre landbrug: Passer 41 ha og 32 køer

Jesper Hansen overtog for et år siden et landbrug og har planer om at leve af hans 41 hektar og 32 køer.

For lidt over et år siden overtog den unge landmand Jesper Hansen fra Bøvl ved Sdr. Omme sammen med sin kæreste en bedrift med 37 hektar og 30 økologiske malkekøer.

Gården er siden vokset en smule til nu 41 hektar og 32 køer, men så er der heller ikke umiddelbart planer om bedriften skal udvides yderligere. I stedet vil den unge familie leve af indtægten fra gården suppleret med den indtægt, kæresten Mette får som sygeplejerske.

Dermed passer Jesper Hansen perfekt ind i beskrivelsen af unge landmænd, som Pedersens Fond af 2002 støtter.

Fonden, der administreres af Familielandbrugssektionen under Landbrug & Fødevarer, tildeler fortrinsvis støtte til unge landmænd til hjælp til at oprette eller opretholde kvægbesætninger på mindre landbrug. 

Derfor besluttede fonden at tildele den unge landmand et legat på 35.000 kr. Jesper Hansen og kæresten Mette Bidstrup fik legatet overrakt af Lone Andersen, der er formand for Familielandbruget VEST-Jylland. Det skriver Familielandbruget i en pressemeddelelse.

Lettere ejerskifter

Landmand Jesper Hansen var i øvrigt en af de første, der benyttede den nye sælgerpantebrevsmodel, da han erhvervede gården fra den tidligere ejer. Modellen betyder, at sælger kan lade op til 10 procent af salgsprisen stå i ejendommen.

Reglerne vil lette generationsskiftet, mener Famlielandbruget, fordi køber ikke skal betale hele summen kontant, men i stedet betaler i aftalte rater, samtidig med at sælger har pant i ejendommen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.