Ung planteavler modtager pris fra Sønderjysk Familielandbrug

Prisen for Årets Familielandbruger i Sønderjysk Familielandbrug uddeles på baggrund af dygtighed eller stædighed – afhængig af, hvem man spørger.

Ved den årlige generalforsamling i Sønderjysk Familielandbrug mandag 7. september blev Robert Andersen kåret som årets Familielandbruger og modtog prisen på kr. 10.000.

Dygtighed eller stædighed?

Robert er en ung og forholdsvis nyetableret planteavler, som er dygtig til at drive ejendommen. Han er både engageret og arbejdsom. Sådan lyder argumenterne fra Anton Schmidt, registreret revisor hos Landbrugsrådgivning Syd, som har indstillet den 35-årige planteavler til prisen.

Spørger man den beskedne prismodtager, hvad det er, han kan, så tilskriver han det stædighed.

"Jeg er nok noget stædig. Hvis jeg har sat mig et mål, så skal det bare nås", fortæller han, mens hans kone Nataliia nikker bekræftende.

"Det ærgrer mig, hvis noget ikke lykkes", siger han.

Overtog bedsteforældrenes ejendom

Familien Andersen flyttede ind på gården i Trespring i 2014. Gården har tilhørt Roberts bedsteforældre og var dengang en ejendom med 49 hektar og malkekvæg.

"Jeg har altid drømt om at komme i gang med landbrug, og så var det jo oplagt at overtage efter mine bedsteforældre", fortæller Robert Andersen. Han er uddannet landmand og har arbejdet med køer i årevis.

Han ønskede dog ikke at starte op med så stor en gæld, som en kvægejendom kræver. I stedet dannede han et I/S med sin far i 2012 og driver i dag 80 hektar med hhv. biomajs, korn og juletræer.

Robert Andersen har erfaring med juletræer fra et tidligere job og plantede det første træ hos forældrene i 2009. I dag har de 15 hektar med juletræer, primært nordmandsgran og nyplantet nobilis. De eksporteres hovedsageligt til Tyskland, men sælges også til private via forældrenes gård, der ligger blot én km fra grænsen.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.