Unge landbrugselever gav peptalk til landboforening på generalforsamling

Tirsdag aften var der årlig generalforsamling i Østjysk Landboforening i Horsens, hvor 110 landmænd var mødt op.

Klima fyldte ikke overraskende en del på aftenen, men der var også et andet emne, der gav energi i rummet. Det skriver Østjysk Landboforening i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne tættere på jer, så involvér os gerne endnu mere, lav nogle erfagrupper for unge medarbejdere på bedrifterne og kom med ud til vores traktortræk, lød opfordringerne fra Line Christensen og Jonas Hansen, der begge studerer til Agrarøkonomer på Bygholm Landbrugsskole.

De to landbrugselever havde forberedt et oplæg til forsamlingen, som de gik på scenen med sidst på aftenen. De talte på vegne af flere unge i forsamlingen og fra Bygholm med deres pointer til foreningen.

Vi er fremtiden, og vi kan lære af hinanden

For de unge er det blandt andet vigtigt, at landboforeninger generelt åbner op for bredt samarbejde, og at foreningen bliver mere synlig i samfundsbilledet og overfor unge i landbruget.

- Fortæl jeres unge medarbejdere ude på bedrifterne mere om landboforeningen, for vi er mange unge, der kan og gerne vil bidrage til den politiske dagsorden, siger de unge landbrugselever.

- Vi er fremtiden, og måske sidder jeres kommende samarbejdspartner her i rummet i aften. Vi kan lære noget af jer, og I kan lære noget af os. Derfor er det vigtigt, vi finder sammen om at udvikle vores erhverv, sagde Line Christensen og Jonas Hansen.

Der blev også plads til lidt kærligt drilleri fra de unge, der begge er aktive i LandboUngdom i dag. 

- Der sidder mange hoveder her i aften – nogle skinner mere end andre, og skinner i lidt forskellige farver, i forhold til hvad vi er vant til at se, drillede Jonas Hansen, der ikke selv er vokset op på et landbrug, men drømmer om at blive driftleder på en planteavlsbedrift.

Fælles om biomasser og vådområder

Udover oplægget fra de unge holdt formand Henrik Nielsen traditionen tro sin beretning, hvor klima på forskellige måder fyldte med både lokalt og globalt perspektiv.

Formanden opfordrede blandt andet medlemmerne til at stå sammen om den værdi, som jorden har og kommer til at få, når man leverer og aftager biomasser til nye energianlæg, som en del af den grønne omstilling.

- Jeg mener, det er vigtigt, der er mulighed for medejerskab, når man bygger et nyt anlæg, fordi det er vigtigt, at vi holder fast i vores værdier og får fuld valuta for dem. Vi skal have del af de værdier, der er ved at lave biogas og pyrolyse, lød det fra formanden.

Opfordringen til stærkt fællesskab gjaldt også for etablering af vådområder og mini-vådområder, hvor der er rigtig meget at hente på CO2-regnskabet.

- Snak med naboen om at lave vådområder eller mini-vådområder. Tænk det sammen. Tænk det kollektivt. Ét vådområde på din matrikel kan måske hjælpe et helt opland i forhold til afvanding, og de skal selvfølgelig ligge der, hvor det giver mening, sagde Henrik Nielsen.
 

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.