Unge landmænd kan få 750.000 kr.

Landbrugsstyrelsen har åbent for ansøgninger til et nyt EU-tilskud til unge under 41 år, som etablerer sig med landbrug eller gartneri. Men det fremgår ikke helt tydeligt, hvem der faktisk kan søge. På Bygholm Landbrugsskole forsøger man at få det afklaret på et åbent møde den 2. marts.

- Etableringsstøtte til unge landbrugere og gartnere har til formål at styrke de unges mulighed for at etablere og fastholde en virksomhed og understøtter dermed generationsskifte i disse brancher. Tilskuddet skal polstre økonomien med en forhøjet egenkapital på tværs af driftsgrenene i erhvervet,” står der på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. 

Det skriver Bygholm Landbrugsskole & Kursuscenter i en pressemeddelelse.

Der er altså tale om penge, som går direkte ind i virksomheden, når blot den opfylder nogle bestemte kriterier.

- Når man læser ansøgningsmaterialet, fremstår det lidt utydeligt, hvilke uddannelser der kræves for at komme i betragtning til tilskuddet, siger Anders Funch, som underviser på lederuddannelserne på Bygholm Landbrugsskole. 

For at skabe afklaring om det, har han inviteret Tue Sylvest fra Ministeriet for Fødevare, Landbrug og Fiskeri.

- Der er mange ting der skal kommunikeres ud til de unge, så de ved, om de kan søge den nye støtte, og hvad man gør, hvis man har en uddannelse, der ikke giver direkte adgang til at søge. Der er også en del der har søgt støtte på den gamle ordning, og som nu skal finde ud af hvor meget de kan få i resttilskud på den nye ordning. Derfor er vi glade for at vi kan invitere alle der har interesse til at komme og høre oplægget ved Tue Sylvest og stille spørgsmål, så vi alle bliver klogere, siger Anders Funch.

Infomødet afholdes på Bygholm Landbrugsskole d. 2/3 fra 14:30 til 16:15 og Bygholm Landbrugsskole er vært ved kaffen.

Alle – også pressen – er velkomne, og der er ikke tilmelding.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Fra samme forening