Landets største øko-svineproducent udvider produktionen

Bertel Hestbjerg udvider produktionen af Poppelgrisen med 50 procent for at følge med kundernes efterspørgsel. Poppelgrisene er eneste mærke med fire hjerter under Coops dyrevelfærdsmærke.

Med 1.500 søer på sine marker er han i forvejen Danmarks største producent af økologisk svinekød.

Bertel Hestbjerg, landmanden bag Poppelgrisen, udvider nu produktionen med 50 procent. Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

"Poppelgrise fra Hestbjerg" bliver født på marker med nyplantede poppeltræer. Smågrisene går hos deres mor, til de er 10 uger i stedet for de syv uger, som er standarden.

"Vi giver grisene leveforhold, så de kan gøre de ting, der er naturlige for dem. Grise er oprindeligt skovdyr, som elsker at rode i jorden mellem træerne. Det gør dem stærkere og sundere og i stand til at klare sig bedre uden antibiotika og anden medicin. Erfaringerne fra det første halve år viser, at vi har mindre end 1/10 antibiotika-forbrug af det, der er for andre smågrise," siger Bertel Hestbjerg i pressemeddelelsen.

Fire hjerter under Coops velfærdsmærke

Poppelgrisen er den eneste vare, der hidtil har opnået alle fire hjerter under Coops eget dyrevelfærdsmærke. Det er et uafhængigt ekspertpanel, som tildeler de fire hjerter for den ekstraordinære store indsats, der gør en markant forskel for dyrevelfærden.

Coop skriver, at Poppelgrisen, siden den blev lanceret 1. oktober i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen, er blev revet væk fra kølemontrerne.

"Jo mere tydelig forbedringerne er for forbrugerne, jo bedre sælger varerne. Og jo bedre varerne sælger, jo flere dyr får et bedre liv. Poppelgrisen er det lysende eksempel på, hvordan man kan udvide dyrevelfærden i Danmark ved at tilbyde forbrugerne reel bedre dyrevelfærd," siger CSR-direktør Signe Frese, Coop, i pressemeddelelsen.

Det er kun økologiske produkter, der hos Coop kan få  tre hjerter og opad. I det statslige dyrevelfærdsmærke, som rulles ud netop denne uge, kan konventionelle producenter også få topkarakteren tre.

Læs fakta om Coops dyrevelfærdsmærke her og om det statslige mærke her.

Redigeret 23. maj kl. 09.39: Ved en fejl stod der i overskriften tidligere "fordobler". Det er ændret til "udvider", eftersom der kun er tale om en udvidelse på 50 procent.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle