Danmarks største hotelkæde vil fra udgangen af 2019 kun servere dansk kylling i sine restauranter.
Hotelkæden Scandic, der er den største i Danmark, har besluttet, at kædens i alt 26 restauranter inden udgangen af 2019 kun vil indkøbe dansk kylling.
Scandic har et årligt forbrug på 45 ton kylling, hvoraf kun en fjerdedel indtil nu har været dansk.
"Danskerne vil have fødevarer produceret af danske landmænd, hvor kvalitet og dyrevelfærd er i fokus. Det peger alle analyser entydigt på. Men når man eksempelvis spiser på restaurant, hotel eller i en kantine kan det være svært at gennemskue, hvor fødevarerne kommer fra. Det vil vi nu ændre på," siger Karsten Felvang Nielsen, Scandics danske direktør for mad- og drikkevarer, til Fødevarewatch.
Landbrug & Fødevarers chefkonsulent med ansvar for foodservice, Andreas Buchhave, glæder sig over beslutning:
"Det er til gavn for de danske landmænd, og det sender også et signal til resten af branchen. Så jeg håber, at der er flere professionelle køkkener, der vil lade sig inspirere af Scandic".