Landmænd er med til halvere spild i ølproduktionen

Et spritnyt anlæg til genindvinding af vand skal gøre Carlsberg til det første bryggeri i verden, der eliminerer vandspild. L&F er med i et partnerskab bag projektet

Mandag holdt Carlsberg rejesgilde på et vandgenvindingsanlæg i Fredericia. Det nye anlæg er et partnerskabsprojekt gennem det offentligt-private partnerskab DRIP og med til rejsegildet var også Flemming Nør-Pedersen, direktør, Landbrug & Fødevarer, der har været en af partnerne i DRIP.

"Partnerskaber bliver afgørende i realiseringen af Landbrug & Fødevarers vision om et klimaneutralt fødevareerhverv i 2050 , og vi kan hente inspiration i DRIP-samarbejdet. Det er inspirerende at se en af de fire ambitioner i Carlsbergs bæredygtighedsprogram realiseret  her i Fredericia. Danmark har dermed fået stærke kompetencer inden for vandteknologi og procesudstyr til fødevareindustrien, og det er en kunnen, som andre lande er interesserede i at tage til sig", siger Flemming Nør-Pedersen.

Vandgenindvindingsanlægget er beregnet til at reducere det gennemsnitlige vandforbrug på bryggeriet fra det nuværende niveau på 2,9 hl vand/hl øl til 1,4 hl vand/hl øl, hvilket er godt og vel en halvering. Det nye anlæg anslås også at reducere bryggeriets energiforbrug med 10 pct. gennem egen biogasproduktion og recirkulering af varmt vand.

 

Faktaboks

DRIP - der på engelsk betyder dryp eller dråbe - står for Danish partnership for Resource and water efficient Industrial food Production. Partnerskabet har som formål at gøre den danske fødevareindustri mere vandeffektiv. DRIP-partnerskabet drives af Landbrug & Fødevarer med deltagelse af 18 fødevarevirksomheder, teknologivirksomheder og videnpartnere og er støttet af Innovationsfonden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle