Landmænd får hård medfart i populært radioprogram

Radio24syvs aktualitetsprogram »Det, vi taler om« er stærkt kritisk i omtale af den måde, husdyr behandles på.

Det populære program »Det vi taler om« på Radio24syv tog i fredags landmænd og deres behandling af husdyr ved vingebenet. I aktualitetsprogrammet, der omtaler sig selv som »Danmarks bedste sladdermagasin« kunne man bl.a. høre paneldeltagerne komme med udtalelser som »Det er en forbrydelse. Dyremishandling er sat i system i Danmark«, »Konventionelle husdyr behandles som lort«, »Svin bankes af landmænd, der er frustreret over deres eget lorteliv«. Indslaget, der varer cirka tre minutter, afsluttes med en opfordring til at »lukke lortet« (landbruget, red.).

Landbruget klager

Programmet er faldet flere landmænd for brystet, og det får nu Landbrug & Fødevarer til at reagere.

»Det er uanstændigt, at man hænger et helt erhverv og tusindvis af mennesker ud i et aktualitetesprogram, der er betalt af licensmidler,« siger formand for L&F, Martin Merrild.

»Vi er ikke sarte i landbruget og kan godt tåle kritik. Men »Det, vi taler om«, er ikke et satireprogram, hvor man kan forvente en hård tone,« siger Martin Merrild, der på Landbrug & Fødevarers vegne vil kontakte radiokanalen med erhvervets kritik.

»Jeg synes, det er umanerligt beskidt, at erhvervet latterliggøres på den måde. Landbrug er et lovligt og gennemkontrolleret erhverv.«

Danskerne var tredjestørste folk på gigant-messeMaskiner 18. november · 16:45

Debat med meninger

På radiokanalen tager man kritikken roligt. Chefredaktør og direktør, Jørgen Ramskov, Radio24syv, fastholder, at »Det, vi taler om« er et debatprogram om sladder, og at det i Danmark jo ikke er forbudt at mene noget:

»Det, vi taler om, er et program hvor paneldeltagerne har deres fulde ret til at have meninger - også markante meninger. Og om landbruget.«

»Et par af deltagerne i udsendelsens panel kritiserer behandlingen af svin - konkret at svin har mærker efter slag. Og det er jo uomtvisteligt sandt. En anden i panelet konstaterer, at det ikke er en generalisering af, hvordan behandlingen af svin foregår«, siger Jørgens Ramskov, der ikke mener, at der tilnærmelsesvis er basis for en sag for pressenævnet.

Hør programmet her

Indslaget, der ligger mellem tre og seks minutter inde i programmet, kan høres som podcast eller på nettet.

http://www.radio24syv.dk/programmer/det-vi-taler-om/15051254/det-vi-taler-om-uge-48-2016-1/ 

Faktaboks

Radio24syv: Licensmidler og forpligtelser

  • Det er Berlingske People A/S, der har sendetilladelsen på radiokanalen Radio24syv. Med tilladelsen følger licensmidler og public service-forpligtelser.
  • Sendetilladelsen til landsdækkende, licensfinansieret radio er et privilegium og et stort ansvar. Nyheds- og aktualitetsprogrammer på Radio24syv skal være seriøse, upartiske og redigeret efter væsentlighed, kan man læse på kanalens hjemmeside www.radio24syv.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu