Landmænd fik speciel oplevelse: Stor skildpadde stoppede høsten

På Skovsminde I/S, fik høstfolket sig noget af en oplevelse, da en kæmpe skildpadde pludselig kom ud af marken.   

Det der skulle have været en ganske almindelig høstdag, endte med at blive noget af en oplevelse for folkene på Skovsminde I/S i Nykøbing Falster, da de mandag 10. august var i gang med at høste vårbyg.

"Vi havde fået et opkald fra en nabo om torsdagen, der bad os holde udkig efter hendes skildpadde som var sluppet ud af et bur i haven. Vi lovede at kigge efter den, men kunne jo ikke rigtig love noget, da den jo kunne være hvor som helst", fortæller Christian Friis Frederiksen der er ansat på bedriften.

Skovsminde ejes af John Nielsen og hans to sønner Michael og Kenneth Nielsen. Her driver de en svinebedrift med 630 søer og producere årligt omkring 21-22.000 30 kgs grise.

Til bedriften hører 500 hektar jord, hvor der dyrkes vinterbyg, vårbyg, vårhvede, roer, vinterraps, rødsvingel og strandsvingel. Det virkede derfor meget usandsynligt at de skulle kunne finde den løsslupne skildpadde.

Spor i kornet

"Michael sagde godt nok at der var spor i kornet og han mente det var skildpadden der havde lagt det ned. Vi andre troede ikke rigtig på det, men han insisterede på at det måtte være skildpadden", fortæller Christian Friis Frederiksen.

Det skulle vise sig at Michael Nielsen havde ret i sin formodning, for midt under vårbyghøsten dukkede den store skildpadde pludselig op.

"Da mejetærskeren nærmede sig 20 meter før enden af skåret, kom den 85 kg tunge skildpadde pludselig gående ud af kornet ud på forpløjningen. De var sgu en speciel oplevelse og det hele gik i stå", griner Christian Friis Frederiksen.

Fundet af det store dyr stoppede høsten i omkring halvanden time, da alle, inklusiv koner og børn, skulle se den store skildpadde og ejeren skulle kontaktes, så dyret kunne bringens hjem.

Nu hvor dyret var dukket op stødte høstfolket på en ny udfordring, for hvordan håndterer man lige en 85 kilo tung skildpadde?

"Vi kunne ikke rigtig bære den, så vi hentede en minilæsser og fik den op på skovlen og så kørte vi den hjem", siger Christian Friis Frederiksen og fortæller at ejeren af skildpadden blev meget glad for at se den igen.

Historien om skildpadden også spredt sig i lokalområdet.

"Folk snakker jo sammen og det er en sjov historie. Alle skal se billeder af den. Der bliver joket en del med det. Nogen finder ræve i marken, her finder vi skildpadder", smiler han.

God høst

Med skildpadden i sikkerhed kunne holdt fortsætte høsten af vårbyg af sorten Laureate.

"Vårbyggen har givet et udbytte på 8,5 ton pr. hektar, så vi er meget tilfredse", siger Christian Friis Frederiksen som forventer at de slutter høsten på søndag.

"Det hele har bare kørt i år og vejret er med os. Vi mangler vel omkring 25 hektar vårbyg og 20 hektar hvede. På den sidste høstdag køre vi gerne sammen til Marienlyst med koner og børn og det hele. det er jo en festtdag. Så får vi en stor is og en fadøl", siger Christian Friis Frederiksen.

Christian Friis Frederiksen deltager med billederne i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle