Landmænd i ASF-ramt område må nu så vinterafgrøder

Efter stilstand i alt landbrugsarbejde i Brandenburg-området i Tyskland, må landmændene i det ASF-ramte område igen så og høste nogle af deres afgrøder.

Vinterafgrøderne må blive sået, kartofler og sukkerroer må høstes, mens majsmarkerne stadig skal forblive urørt. Sådan lød seneste melding fra Brandenburgs landbrugsminister Axel Vogel i fredags, skriver det tyske medie Agrarheute.

Det er nu kun et mindre kerneområde, der stadig skal stå urørt efter fund af afrikansk svinepest i Tyskland. Foruden landbruget kan man også i skovene rundt om det inficerede kerneområde igen begynde at fælde og plante træer. 

Det er blandt andet også blevet muligt at høste æbler og vindruer fra vinmarkerne. De inficerede områder er dog ikke frigivet til fuld og fri afbenyttelse for landmændene endnu. Det sker først, når myndighederne har afsøgt området fuldstændigt for døde og syge vildsvin.

Der er indtil videre ikke sat et nøjagtigt mål for kompensation for eventuelle produktionstab hos landmændene. Det vil i stedet blive overvåget og vurderet individuelt, sagde Axel Vogel.

Axel Vogel meddelelte i samme omgang, at alle vildsvin fundet i nærheden af kerneområdet fra de første fund af inficerede vildsvin skal dræbes fremadrettet. Det blev bakket op af Kriseteamet til bekæmpelse af dyreepidemi.

Senest er det meldt, at der nu er fundet 36 vildsvin smittet med ASF.

Emneord

ASF i Tyskland

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle