Landmænd klar til at demonstrere i to byer

Efter usikkerhed om traktorers mulighed for at kunne køre ind i byerne, kørte demonstrerende landmænd i samlet flok mod deres samlingssteder. L&F forstår behovet for at demonstrere men tvivler på, at det giver større opbakning i befolkningen.

Der opstod usikkerhed om, hvorvidt traktorer, der ikke havde tilladelse til at køre på offentlig vej, kunne køre ind i København og Aarhus for at deltage i lørdagens demonstration.

"Vi skal nok finde en løsning, det er vi vant til i landbruget, selv om vi i denne sammenhæng er amatører alle sammen, så løser det sig", siger talsmand Knud Jeppesen mens han pakker sammen for at køre mod demonstrationen i Aarhus.

Forstår behovet

Søren Søndergaard, formand for L&F, har forståelse for at der er behov for at råbe højt: 

"Det er vores pligt at værne om de frihedsrettigheder, grundloven tilskriver os, og jeg er opdraget til aldrig at tage demokratiet for givet. Men jeg tror ikke, at vi i den konkrete sag opnår endnu større opbakning i befolkningen ved at lave traktordemonstrationer – tværtimod. Mange danskere udviser stor sympati for minkavlerne og deres familier, og de er – ligesom os – dybt frustrerede over det overgreb, hele vores demokrati har været udsat for".

"Den opbakning skal vi ikke sætte over styr ved for eksempel at sammenligne folketingspolitikere med nazister, som vi desværre så et eksempel på forleden. Det tager jeg afstand fra.", skriver han i det ugentlige brev til medlemmerne, 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle