Landmænd melder om mange besøg i gårdbutikken: Folk hamstrer æg og kød

Flere gårdbutikker landet rundt melder om mange besøgende og øget salg.

Kunderne strømmer til landets gårdbutikker.

Ikke kun supermarkeder i byerne oplever, at kunder køber rigelig mængder af madvarer i disse dage, også gårdbutikkerne har generelt et øget salg.

Hos Varde Ådal Lam har man under normale omstændigheder en god afsætning af blandt andet lam og æg til gourmet-restauranter over hele landet. De bestillinger er nu suspenderet, men det betyder ikke, at varerne ikke kan sælges.

Nu er det salg til netbutikker og slagtere, der øges. De seneste dage er der også kommet en del flere kunder forbi gårdbutikken.

"Jeg tror, folk giver den gas og hygger sig med ekstra god mad derhjemme. Vi har i hvert fald oplevet, at folk kommer forbi og køber ind i større mængder end ellers. Aldrig har vi solgt så mange æg fra vores gårdbutik", siger Torben Kousgaard. Han håber dog, at det snart bliver normale tider, især når højsæsonen for lammeproducenten nærmer sig.

Salg eksploderet

Hos Krastrup Søgård Gårdbutik ved Skørping fortæller indehaver Lars Schou Andersen, at i ugens løb blev der aflyst bestillinger på 1500 kuverter til forskellige arrangementer,

"Heldigvis er salget i gårdbutikken eksploderet. Vi langer masser af hakket kød og færdigretter over disken. Så vi har bundsolide kunder, der køber ekstra ind i disse dage, men også nye finder vej til os. Nok fordi det er rart at købe ind uden at stå på nakken af for mange andre", siger Lars Schou Andersen.

Der blev solgt lige så meget fars i går torsdag som på en lille uge. Et Facebook-opslag i går med halv pris på kartoffelsalat hjalp nok også på travlheden. "Vi havde 100 kg i overskud, hellere sælge det billigt, end smide det ud," som Lars Schou Andersen siger.

Brugsen fik ekstra æg

Lene Andreasen fra Kildegaardbutik i Millinge forudså midt på ugen, at der kunne blive brug for ekstra æg, så hun kørte ind med flere kasser til Superbrugsen i Faaborg. Og de blev hurtig solgt.

Så selv om en fast aftager, en efterskole i nærheden, der er blevet beordret lukket, ikke skulle bruge flere, så er der nye kunder både ved vejboden og gårdbutikken, hvor der sælges kød, æg og æblemost.

"Jeg sætter selvfølgelig ikke prisen op. Jeg kan sælge mere i disse dage, men jeg tror, at hamstringen stopper, når køleskabene er fyldt op hos folk. Men vi er glade for at kunne hjælpe de kunder, der vil sikre sig mere mad i disse dage", siger Lene Andreasen.

Frygter blodbad

Hos Rosenbeck Frilandskød ved Dronninglund oplever Peter Rosenbeck også hamstring, igen er det hakket kød, som vi danskere ikke kan få nok af i disse tider.

Han er bekymret for restauranternes fremtid. Stederne lukker i disse dage, og dermed er der lukket ned for hans salg af kød dertil.

”Jeg håber virkelig, de får en økonomisk håndsrækning fra samfundet, eller bliver det et blodbad”, frygter han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle