Landmænd og kokkeelever bytter job

Kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen bytter i denne uge arbejdsplads med agrarøkonomer, landbrugselever og produktionsledere fra bl.a. Dalum, Bygholm, Asmildkloster og Sjællands landbrugsskoler. Det er Landbrug & Fødevarer, der står bag projekt 'Fra Greb til Gaffel'.

I projekt 'Fra Greb til Gaffel' får kokke- og landbrugselever mulighed for en uge i praktik i hinandens erhverv. Det vil sige, at landmændene får mulighed for at røre i gryderne og indsigt i, hvordan der arbejdes i et professionelt, økologisk køkken, mens kokkeleverne kommer med i marken og oplever, hvor de økologiske råvarer kommer fra.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Projektet, der er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug, er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, de mange forskellige erhvervsskoler samt et væld af praktikværter. Projektet sikrer, at fremtidens landmænd og kokke bliver klædt godt og grundigt på til at håndtere morgendagens fødevarerelaterede udfordringer.

"Sidste år så vi, at praktikudvekslingen var med til at øge deltagernes indsigt i den økologiske tankegang i landbrug og køkken. Projektet bygger derfor videre på de broer, der er skabt, og praktikken er aktivt med til at øge forståelse mellem kokke- og landbrugselever. Det går simpelthen op for deltagerne, hvor professionelt og engagerede deres kollegaer i fødevareklyngen arbejder, og det skaber ny viden og ikke mindst respekt," siger markedskonsulent i Landbrug & Fødevarer, Anders Nicolajsen, der også er projektleder på projektet 'Fra Greb til Gaffel'.

Alle de landbrug, der deltager, bliver drevet økologisk, ligesom alle køkkenerne har et økologisk spisemærke.

Faktaboks

Dalum Landbrugsskole, Bygholm Landbrugsskole, Landbrugsskolen Sjælland, Asmildkloster Landbrugsskole og Hotel- og Restaurantskolen indgår sammen med Landbrug & Fødevarer som samarbejdspartnere i projektet, der er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle