Landmænd og maskinstationer er presset i bund: Såsæden skal simpelthen i jorden

Det våde efterår har ikke overraskende udskudt en stor del af såarbejdet for danske landmænd over hele landet. Det skaber nu pres for både landmænd og maskinstationer.

Det våde efterår og vinterkolde forår har været en hæmsko for landmænd over hele landet, og det lægger nu et særdeles stort pres på både landmænd og maskinstationer i Horsens-området.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Blandt andet hos Hatting Maskinstation, hvor der raskvæk ringer 60-70 landmænd om dagen. Her har man alle mand i marken fra klokken fire om morgenen og frem til klokken 22 om aftenen.

"Det er lige nu, og mens det er tørvejr, vi er nødt til at hænge i", siger Niels Bie, der driver Hatting Maskinstation.

Ifølge planterådgiver Carsten Fabricius er der to årsager til, at arbejdet på markerne og maskinstationerne er enormt presset lige nu - nemlig et regnfuldt forår der betød markant mindre vintersæd og at jorden ikke har været klar til arbejdet.

Det bedste udbytte får man, når man får sået 20.-25. marts. Man plejer at betragte 10. april som en deadline for godt udbytte. For hver dag efter 10. april regner man med, at det koster landmanden et tab på ca. 60 kg kerne pr. hektar.", siger han.

Det vil i runde tal betyde et tab på 9.000 kroner om dagen for en produktion på 150 hektar.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle