Landmænd vinder over bramgæs med nye våben

Nye jagttilladelser har indtil videre virket efter hensigten og mindsket problemet med bramgæs, der æder landmændenes afgrøder. Det skriver dr.dk.

Nye muligheder for at få tilladelse til at skyde de ellers fredede bramgæs har virket over al forventning for landmændene.  Det skriver dr.dk.

Problemerne med bramgæs har været kendt i flere år, men de nye regler, der gør det lovligt at jagte gæssene har indtil videre virket efter hensigten. For eksempel hos Orla Simonsen, der har marker ved Ballummarsken.

Tidligere har han haft skader på 30-40 procent af sine marker. I år er hans marker, indtil videre, næsten gået fri.

Arla vil have mere fedt og protein - ændrer afregning til koncepterKvæg 17. november · 10:08

Tidligere måtte man kun jage bramgæs i perioden 1. januar til 29. februar. Nu kan der også søges om tilladelse til at jage i perioderne 1. marts til 31. maj og 1. september til 31. december.

Til marts og april, hvor problemerne plejer at være størst, håber Orla Simonsen at være klar med et ekstra våben.
Sammen med en anden landmand i området er han ved at stable et værn på benene, der skal skræmme gæssene væk fra markerne. Værnet består blandt andet af pensionerede landmænd og jægere.

"Fra den 15. marts skal værnet køre ud på områdets marker tre til fire gange om dagen og skræmme bramgæssene væk, så de forhåbentligt vælger at flyve et andet sted hen," siger han til dr.dk
 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu