Landmand deler billeder af sin mark - se den vilde forvandling fra sidste år

Landmand Steen Bjerggaard Hansen har indsendt to billeder af samme mark fra henholdsvis 2018 og 2019 og forskellen er slående.

For rigtig mange landmænd var 2018 et ganske forfærdeligt høstår. Tørken hærgede, afgrøderne havde det svært og udbytterne blev derefter. 

"Jeg tror at erindringen om sidste års tørke sidder i mange af os landmænd. Det var da også først da vi begyndte at få lidt regn, at jeg blev mere optimistisk omkring dette års høst" siger Steen Bjerggaard Hansen fra Bullerup Bjerggaard ved Odensen. 

At afgrøderne på Steen Bjerggaard Hansens marker i år står meget bedre end sidste år, kan man tydeligt se når man sammenligner de to fotos han har sendt ind til landbrugsavisen.dk. 

Det første billede viser en ussel vårbygmark i tørkesommeren 2018, det andet samme mark, nu med rug i 2019. De to fotos er begge taget i juni måned. 

"Man tør jo næsten ikke sætte forventningerne for højt op, men indtil videre tegner det godt", siger Steen Bjerggaard Hansen og fortsætter: 

"Vi driver en svineproduktion med opfodring af alt hjemmeavlet korn. I 2018 manglede halvdelen af foderet fra vores egne marker. I år ser det langt mere lovende ud", lyder det optimistisk. 
Han vil dog ikke spå om høsttidspunktet, men mener at det tidsmæssigt ligner en normal høst. 

Husk at du kan deltage i Skyd Høsten på På landbrugsavisen.dk ser vi frem til at modtage en masse gode billede og historier fra jer, så snart høsten går i gang.
 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2019 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • 1. præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 29.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Apple iPad WiFi 32GB, værdi 2.280 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd høsten først:

Skyd høsten først og vind et gavekort til Restaurant Flammen til en værdi af 800 kr.

Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

  • Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019
  • Udfyld felterne med information og kontaktoplysninger
  • Upload dit billede (du kan uploade op til tre billeder) eller send din video.

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2019.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige.LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle