Landmand får traktorerne til at tjene penge i sneen

De fire grønne John Deere ville normalt stå og støve i maskinhallen på denne årstid, men for gårdejer Jens Jørgen Simonsen, Dianalund, tjener de i disse dage penge ind.

Han traktorerne, der er fra 150 til 250 heste, ud til snerydning for Københavns Kommune.

”Det er jo også for, at de kan give lidt penge om vinteren, når de ikke laver andet. Så man breder indtægterne ud over hele året,” forklarer Jens Jørgen Simonsen.

Hans søn, Rasmus Simonsen, har skaffet entreprisen for kommunen. Han har selv købt to små Iseko-traktorer, i have-park-klassen, men har lejet de fire landbrugstraktorer af sin far og en ekstra John Deere med 125 hestekræfter af en lokal maskinforretning.

Salt tærer på maskinerne

Prisen er kalkuleret, så det både bliver en god forretning for far og søn.

”De holder jo kortere tid, når de kører i salt, så der er du nødt til at få en ekstrapris for det. Og så fokuserer København på at nedbringe forureningen, så du får en højere pris, hvis det er nye miljøvenlige traktorer,” siger Jens Jørgen Simonsen.

”Det synes jeg er et fint initiativ: At man bliver præmieret for at komme med noget nyt, miljøvenligt, opdateret grej. Andre steder er det kun prisen, der gælder,” pointerer Jens Jørgen Simonsen, som driver 600 hektar planteavl på Lundebjerggård.

Svinepest skræmmer Esben Lunde - beder EU optrappe kampen 11. december · 07:32

Rasmus Simonsen studerer på Københavns Universitet, det gamle Landbohøjskolen, og fik i sommeren 2016 øje på, at Københavns Kommune udbød snerydning.

”Så bød jeg otte traktorer ind og fik de syv,” beretter Rasmus Simonsen.

Kammerater elsker at køre traktor

Han vidste, at han havde kammerater, der ville være glade for at komme ud på skæve tidspunkter - om morgenen, eksempelvis, før skoletid – og finansiere studielivet.

"Det var for at tjene nogle penge, og fordi jeg er priviligeret at have nogle kammerater, der rigtig gerne ville ud at køre noget sne. Vi er mange bønder inde på den skole, der gerne vil ud at køre. Det er et sjovt studiejob for os," forklarer Rasmus Simonsen.

De får dog også løn efter, at de kører på skæve tidspunkter, eksempelvis om natten.

Rasmus Simonsen har i forvejen erfaring med udlejning af håndværkere fra sit selskab Mathildehøj til eksempelvis landbrugsbyggeri. Det er i regi af denne virksomhed, at Rasmus Simonsen har oprettet hans snerydningsfirma Snowforce Cph.

"Det er kapitalen fra Mathildehøj, der har gjort, at jeg kunne købe traktorerne, saltspreder og indgå lejekontrakter,” fortæller Rasmus Simonsen.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu