Landmand fik ide ved skolefest, modtager nu samfundspris

Samfundspris: Gymnastiksal, forsamlingshus og fodboldbaner samler lokalsamfundet i Kalvslund, og landmand Mogens Nissen Kjær har drevet udviklingen sammen med de lokale kræfter.

Det blev Mogens Nissen Kjær, Ribe, der løb med hæderen og fik Landbrug & Fødevarers samfundspris på delegeretmøde onsdag.  

"Han er lyttende, motiverende, visionær, vedholdende og med ’gå på mod’. Vi tror, at hans børn vil kalde ham lidt stædig. Mogens fremhæver aldrig sig selv. Han tager ikke æren for noget, men siger altid ’vi’", lød skudsmålet fra nabolaget og medlemmer af Sydvestjysk Landboforening, som havde indstillet, den initiativrige landmand.

Fik en ide til en skolefest

Efter en tid med dårlige forhold for foreningslivet i den gamle skoles gymnastiksal i Kalvslund ved Ribe besluttede Mogens Nissen Kjær sammen med en kreds af borgere at bygge en ny gymnastiksal ved siden af forsamlingshuset. Et samarbejde med den lokale fodboldklub medførte også en ny fodboldbane nær forsamlingshuset, og hallen huser i dag både en lang række foreningsaktiviteter og et lokalhistorisk arkiv.
Mogens Nissen Kjær har været formand for den lokale borgerforening, siden den blev skabt som paraplyforening i 2005 og dermed har han været samlingspunkt for alle aktiviteter i sognet.

Egentlig begyndte det ved en skolefest i 2002. Pludselig sagde Mogens stille og roligt: "Jeg har faktisk gået og tænkt. Skal vi ikke have bygget en hal?"

Et indfald, der passer godt til hans valgsprog, som er:

"Husk at zoome ud. Når man kommer lidt op i helikopteren, kan man altid se sporet, vi er på, og finde vejen frem". 

Samfundspris

Landbrug & Fødevarer har indstiftet ’Landbrugets Samfundspris’ for at sætte fokus på den store forskel, medlemmer gør lokalt på tværs af landet. Viljen til at give en hånd og gøre en positiv forskel opfattes som helt naturlig og ikke noget, man praler med. 

Fællesnævneren er sammenhængskraft, og ved at fortælle om de bedste eksempler vil L&F både skabe stolthed blandt medlemmerne og endnu bredere opbakning i befolkningen.

Emneord

Delegeretmøde 2021

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle