Landmand fik store udbytter og høje priser: Jeg er sindssygt glad

Casper Roel Hansen driver et deltidslandbrug, hvor hvedeudbyttet på ni ton sikrer plus på bundlinjen. 

Casper Roel Hansen er netop ved at færdiggøre den sidste del af sin høst. Han driver et deltidslandbrug på 48 hektar ved Kalundborg. Og han er fint tilfreds med årets høst.

”Vores hvedehøst har givet 9250 kg per hektar. Udbyttet er mindre end sidste år, men salgsprisen er højere, så jeg er sindssygt glad for årets udbytte”, fortæller Casper Roel Hansen. 

32 hektar af hans 48 hektar er hvede, som er sået på jb7 jord. Hveden er sået efter raps, som Casper Roel Hansen vurderer kan være årsagen til det høje udbytte sammen med regn.

Sidste år fik Casper Roel Hansen 11000 kg per hektar, til en salgspris på 105 kroner per tønde. I år sælger han sin hvede til 135 kroner per tønde. 

”Selvom vi har fået et lavere udbytte end sidste år, vil vores udbytte kunne ses på kontoen i år. Det betyder meget for mig”, siger Casper Roel Hansen, som fik 26 mm vand i weekenden, hvor Danmark spillede fodboldkamp, hvor mange andre ikke fik meget vand. 

"Jeg tænker at det har reddet noget af vægtfylden i kernen”, siger Casper Roel Hansen. 

Casper Roel Hansen bor på sin bedrift i en radius på 10 km fra sine forældre, søster og bror. Alle i familien har små deltidslandbrug og hjælper hinanden med at høste og passe dyrene. Casper Roel Hansen har ni avlskøer, som aftager en lille del af afgrøderne. 

27-årige Casper Roel Hansen har udover sin hvede høstet vårbyg, som har givet 3600 kg per hektar. Han havde heldigvis kun sået vårbyg på syv hektar. 

Efter høsten går familien i gang med at køre hø ind.

”Vi bliver kimet ned for hø. Vi sender også noget af høet til Sverige, hvor de også har brug for det”, siger Casper Roel Hansen. 

Casper Roel Hansen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sine indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle