Landmand høster med brækket ben

Et brækket ben er ingen hindring for Klaus Johansen. Maltbyggen skal høstes alligevel.

En ulykke med en segway tilbage i juni måned har efterladt 76-årige Klaus Johansen med et brækket ben. Heldigvis er det ikke noget som han tager så tungt.

"Uheldet med benet skete på Egeskov Slot på Fyn sidst i juni måned, og siden har jeg haft en speciel støvle på hele døgnet rundt – altså ikke gips på benet – og da det er højre ben, det drejer sig om, kan jeg udmærket klare Claas'en," fortæller Klaus Johansen til Landbrugsavisen.dk

Klaus Johansen ejer sammen med Ellen Johansen Hulegård der ligger i Neble ved Boeslunde.  Her dyrker han selv de godt 30 hektar der høre til bedriften, og er i øjeblikket i færd med at høste maltbyg.

"Mejetærskeren er Claas Dominator 38  årgang 1980, som kun har kørt 1400 timer, så der er stadigvæk meget tilbage i den, oplyser Klaus Johansen og fortæller at han samtidig har et godt samarbejde med Flakkebjerg Vognmandsforretning ved Søren Kristensen. 

"Når jeg ringer, kommer han straks med containere, som jeg så fylder med 12-14 tons byg. Når den fulde container afhentes, sættes en tom lidt længere fremme på marken, og det har fungeret upåklageligt i snart en længere årrække," oplyser Klaus Johansen.

Han glæder sig samtidig over årets høst. 

Risikabelt at vente med gårdsalg til efter 2019 16. november · 06:55

"Høsten i år bliver væsentlig bedre end høsten 2016, som var dårlig, både hvad angår kvantitet såvel som kvalitet, da der manglede 5 fold og var med for høj proteinprocent. Nu drejer det sig bare om at få høstet mellem bygerne, hvis det ustadige vejr mod forventning skulle fortsætte, fortæller Klaus Johansen og fortsætter:

"At være landmand er en dejlig beskæftigelse selv i ustadigt høstvejr. Landmænd er landmænd fordi de kan lide det. Det er absolut ikke indtjeningen der trækker, men derimod tilværelsen som sin egen herre ude i den frie natur og venerationen ved at bo og arbejde hvor ens tidligere generationer har oplevet både glæder og sorger," afslutter han.

Maltbyggen blev høstet med en vandprocent på 15-16 procent og et udbytte på omkring 56 hkg pr. hektar. 

Det er Klaus Johansens datter Anne Dorte Friis der har indsendt billedet og hun deltager dermed i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.  

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu