Landmand høster rajgræs med 'gammel gul dame' - udbytte bedre end frygtet

På marken i Sølling klarer en New Holland TX 36 fra 1992 arbejdet med høsten, når familien Lundsgaard høster.

På marken hos Mette og Anders Lundsgaard i Nyenstad ved Sølling var der i sidste uge en ældre mejetærsker på marken for at høste den første rajgræs på bedriften.

Den "gamle gule dame" som mejetærskeren bliver kaldt på gården, er en New Holland TX 36 fra 1992 og var parrets første investering, da de købte deres gård i 2005.

"Mange vil nok trække på smilebåndet af vores gamle mejetærsker, men vi klarer os rigtig fint med den," fortæller Anders Lundsgaard til Landbrugsavisen.dk.

Mejetærskeren bliver brugt til at høste de i alt 220 hektar med rajgræs, raps, byg og hvede. Indtil videre er parret overrasket over udbyttet, der er bedre end frygtet.

"Vi forventer, at vores rajgræs giver 1700-1800 kg/ha. Det er ikke rekord, men det er bedre end forventet," fortæller Anders Lundsgaard.

Succes-direktør stopper: "Jeg har løst opgaven" 19. november · 12:50

Høst tæt på at ødelægge sommerhustur

Det lå lidt i kortene for Anders og Mette Lundsgaard, at høsten ville komme tidligere end normalt, da rajgræsset bestøvede igennem starten af juni. Men da ugerne gik, begyndte de godt nok at skæve lidt til kalenderen.

"Vi havde booket sommerhus i vinters til uge 28, og høsten kommer tættere og tættere på. Men tirsdag i uge 27 sagde DLF "go", og ferien var reddet for alle," forklarer Anders og Mette Lundsgaard.

Dermed kan hele familien glæde sig til, at når dynerne er pakket lørdag formiddag, så står den på høst af 20 hektar vinterbyg, hvor "den gamle gule dame" igen kommer på arbejde.

Mette Lundsgaard deltager i Skyd Høsten bedst med det indsendte billede.

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 15 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, rajgræs og hvidkløver
  • Mangler høst: Vinterraps, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug, havre, spinat til frø og hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu