Landmand høster sæson nr. 51: Claas classic æder engsvingel

Carl Rasmussen og sønnen Lars høstede engsvingel på bedriften ved Græsted i sidste uge.

På bedriften Byager ved Græsted i Nordsjælland blev der i sidste uge høstet engsvingel af Carl Rasmussen og sønnen Lars, som overtog bedriften ved årsskiftet.

Hanne Rasmussen, gift med Carl og mor til Lars, har fotograferet og sendt billedet ind af høstarbejdet.

"De høster med en Claas fra 1989, og den er de jo noget stolte af. Og det er sæson nummer 51 min mand er med til at høste.

For det meste er det Carl, som sidder bag rattet, mens Lars kører frøhøsten på lager og passer det, indtil det leveres til DLF," fortæller Hanne Rasmussen, der til daglig arbejder som visitator for kommunen. 

Hun deltager ikke i selve høstarbejdet, men har den uundværlige opgave at bringe kaffe og mad ud i marken til høstfolket - og er altså også husfotograf.

Svineproducent får nej til udvidelse - sag ender i byråd 8. december · 13:42

Bedriften, som er på "under 100 hektar", har tidligere haft en svineproduktion, men er i dag udelukkende med planteavl. Engsvingel er den eneste frøafgrøde i markplanen. Næst for står høsten af byg og hvede.

Med billedet deltager Lars Rasmussen i dette års "Skyd høsten bedst" og har chancen for at vinde en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel og vinterbyg.
  • Mangler høst: Vinterraps, hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu