Landmand har trukket ven og godsejer i retten: Strides om afgrøder fra 100 hektar

Landmand Erik Lundgreen mener, at han er blevet bortvist fra et areal, han i årevis har forpagtet af sin kammerat og godsejer Mads Stevnshoved. Nu har han taget sagen i retten.

55 års venskab har fået en brat ende mellem landmanden Erik Lundgreen og godsejer Mads Stevnhoved fra Nakkebølle Gods. 

Onsdag var de to 65-årige venner i Retten i Svendborg, fordi Erik Lundgreen efter eget udsagn er blevet bortvist fra Nakkebølle Gods, hvor han ellers i en årrække har forpagtet omkring 100 hektar. Det skriver Fyens.dk.

Bortvisningen betød, at landmanden ikke fik passet og høstet afgrøderne, han havde sået på arealet omkring godset i 2020. Derfor har Erik Lundgreen sagsøgt Mads Stevnhoved og krævet 550.000 kroner plus moms for de manglende afgrøder. 

Godsejer Mads Stevnhoved har afvist kravet, for han mener blot, at Erik Lundgreen passede markarealet for ham - men at det var godsejeren selv, der stod for driften og havde det økonomiske ansvar. Han har i stedet sendt landmanden fakturaer på over 300.000 kroner for fire sæsoners brug af korntørringsanlæg på godset. 

En tidligere forpagtningskontrakt er i 2014 blevet erstattet af en mundtlig aftale, og det er derfor nu byretten opgave at tage stilling til, hvem der kan gøre krav på høstudbyttet.

Godsejer Mads Stevnhoved har af flere omgange forsøgt at sælge Nakkebølle Gods.

Det fynske gods, der ligger i første række til Nakkebølle Fjord i Faaborg- Midtfyn Kommune blev først sat til salg i januar 2018.

I første omgang blev det 460 år gamle gods udbudt til salg for 90 millioner kroner, og i 2022 blev det sat til salg igen.

/kold

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle