Landmand i EU boykotter Greenpeace efter aktion

Parlamentariker vil ikke have noget med Greenpeace at gøre så længe organisationen eksempelvis besætter landbrug, som det skete tirsdag.

Landmand og medlem af Europa-Parlamentet Asger Christensen er så oprevet over tirsdagens aktion fra Greepeace, at han ikke vil have nogen dialog med gruppen, så længe den fortsætter sine "besættelsesmetoder overfor landmænd", som han formulerer det.

Det skriver han i et opslag på Facebook som en kommentar til, at Greenpeace tirsdag kravlede op på taget hos en svineproducent på Sjælland for at montere et kæmpe banner.

"Som landmand bliver jeg ked af det, når jeg ser sådan noget der. Faktisk bliver jeg på én gang både vred og ked af det over, at nogen har så lidt empati", siger Asger Christensen.

kaffen er klar

Som medlem af parlamentet og EU's landbrugsudvalg er der ellers både dyrevelfærds-, klima- og miljødagsordenen, som kunne være relevant at drøfte med alle mulige interesseorganisationer. Men ikke længere Greenpeace.

"Vi har en demokratisk opbygning i samfundet, hvor vi via dialogens vej kan løse vores fælles problemer. Men dialog får de ikke på den her måde", siger Asger Christensen

Han slutter dog med at understrege, at kaffen er klar, hvis Greenpeace lægger stilen om og vil gå dialogens vej.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle