Landmand indstillet til skuespiller-pris efter at have spillet sig selv i biograffilm

Landmand Peter H. Tygesen er blevet indstillet til Bodil-prisen, ligesom hans niece er det, efter de har spillet dem selv i et dansk biograf-drama.

Landmand Peter H. Tygesen, der driver et kvægbrug lidt uden for Tønder, havde aldrig spillet med i en film, før han landede rollen som netop landmand i filmen 'Onkel'.

Nu er han nomineret til en Bodil-pris for bedste mandlige birolle for hans præstation i den biografaktuelle film.

Også hans niece, i både film og virkelighed, Jette Søndergaard, er blevet nomineret for hendes optræden på det store lærred. Hun for bedste kvindelige hovedrolle.

I filmen, der handler om en ung, kvindelig mælkebonde, Kris (Jette Søndergaard) som bor og arbejder sammen med sin onkel (Peter H. Tygesen) på Stenbjerggård, er der næsten kun brugt amatør-skuespillere, og rollerne er ifølge instruktøren netop skrevet til Peter H. Tygesen og Jette Søndergaard, der næsten spiller dem selv i filmen.

Film optaget på slægtsgård

Om nomineringen siger den beskedne landmand selv:

"Man synes ikke, man har gjort det helt vilde, man har ellers bare været der", siger Peter H. Tygesen til TvSyd. 

Landmanden har heller ikke skulle langt væk for at få sin filmdebut, for filmen er endda optaget på Peter H. Tygesen's egen slægtsgård i Sønderjylland.

At han ville blive nomineret til en pris, det havde Peter H. Tygesen ikke regnet med var inden for rækkevidde.

"Nej, det havde jeg godt nok ikke, det tror jeg heller ikke, der var nogle af de andre, der havde", siger han til TvSyd.

Filmen har allerede vundet hovedprisen til Tokyo International Film Festival, og er også nomineret til fire Robert-priser.

Bodil-prisen uddeles 29. februar ved et gallashow i København.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle