Landmand køber to ens mejetærskere til 14 hektar

Thor Christensen blev nødt til at købe to Clayton M103-mejetærskere, da den anden pludselig var billigere end den første.

Thor Christensen fra Tommerup på Fyn købte tidligere på året to Clayson M103-mejetærskere fra 1964.

"Det er dem, vi har set i Morten Korch-filmene. Det var lidt tilfældigt, at jeg faldt over den første, og så syntes jeg, at det kunne være lidt hyggeligt at have sådan en. Den anden var noget billigere, end den første, så den var jeg også nødt til at købe", siger Thor Christensen.

De to "nye" mejetærskere blev prøvet af i markerne, da der skulle høstes vinterhvede på Thor Christensens landbrug, Lille Pindstofte Økologiske Landbrug. 

"Jeg har et lille landbrug på 14 hektar, hvor jeg lige havde en enkelt hektar med hvede, jeg skulle have høstet. De to gule havde stået stille i to uger, og så skulle vi lige ud og have dem afprøvet og se, hvad de kunne", fortæller Thor Christensen.

På billedet kan man se en tredje mejetærsker køre efter de to Clayson-mejetærskere. Det er Thor Christensens svoger på sin Volvo ST 257, som også er købt i år. Thor Christensen oplyser, at svogeren pænt blev henvist til at køre bagerst.

Agritechnica: 10 traktorer du ikke ser mange af i DanmarkMaskiner 17. november · 09:44

"Det er jo en Volvo", siger Thor Christensen.

På Lille Pindstofte Økologiske Landbrug dyrker han blandt andet forskellige slags kål, som sælges til lokale supermarkeder, og korn, der afsættes til en lokal økologisk mælkeproducent. 

Thor Christensen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu