Landmand med fantastisk høst: "Vi bidrager med andet en støv, støj og lugt"

På markerne ved Borchsminde i Hornsyld, har de sået blomster som beboerne frit kan plukke af.

Da der blev høstet hvede i Hornsyld ved Horsens, fik Thomas Ryders kone Karen et fint billede af årets høst.

"På billedet er der en mejetærsker fra Hyrup Maskinstation, en Claas 580 med chaufføren Michael og Kim i den grønne John Deere. De har netop spist en gang stegt flæsk, så de er klar til en lang aften," fortæller Thomas Ryder.

Thomas Ryder driver Borchsminde, som er et landbrug med et areal på 290 hektar.

"Vi har et planteavlsbrug med byg, hvede og vinterraps. Derudover en svineproduktion med ca. 25.000 grise fra 7 kg og til slagt. Vi levere grisene til Danish Crown," forklare Thomas Ryder.

Som man kan se på billedet, er der sået blomster langs landevejen.

"Det har vi gjort op mod Hornum landsby. Der er mange som går tur på vejen og ned forbi vores ejendom, som ligger et stykke fra landsbyen. Vi har de fleste marker omkring byen og vi larmer, støver og kører gylle. Så nu er der også noget vi alle kan glæde os over, så det ikke kun er støj, støv og lugter vi bidrager med. Det er i hvert fald et flot syn både for os, og andre der kører eller går forbi," fortæller Thomas Ryder.

Det er nu ikke kun de smukke blomster der glæder Thomas Ryder, årets høst ser nemlig også lovende ud.

"Høsten har været fantastisk i år helt modsat sidst år. Vi har haft godt 5 tons pr. hektar vejet ind i raps og høster over 10 tons pr. hektar i hveden," fortæller Thomas Ryder.

Stort fald på svineprisenSvin 14. december · 14:20

Thomas Ryder og hans kone Karen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan de både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

 

 

 

 

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu