Landmand med havudsigt: Det er altid specielt at køre på de marker

Torben C. Lei høster lige nu på Bækgaard i Sønderjylland. Han nyder høsttiden, hvor sammenholdet overskygger travlheden og arbejdstimerne.

Torben C. Lei har en smuk udsigt, når han kører på sine marker ved Sønderborg i Sønderjylland. 

"Det er altid lidt specielt at køre på de marker, hvor vi har havudsigt. Der er altid noget at kigge efter på vandet og udsigten er jo flot", fortæller Torben C. Lei til landbrugsavisen.dk.

På sin bedrift Bækgaard driver han 600 hektar med vinterbyg, vinterraps, vinterhvede, vårbyg og hestebønne. Han har høstet lige knap halvdelen af afgrøderne. Udover planteavl har han en griseproduktion.

"Udbyttet ser fornuftigt ud her på vores egn. Det er virkelig afgørende, hvilken jordbonitet der er. I år er der rigtigt syn for sagen, hvor der er god jord og lettere jord", siger Torben C. Lei. 

Elsker høsttiden

Torben C. Lei ser hvert år frem til høsttiden. Hvor han trods travlhed og mange arbejdstimer nyder sammenholdet.

"Det er jo en speciel tid, hvor alt er sat til side, så høsten kommer godt og sikkert i hus. Det er fornøjeligt at mærke kampgejsten fra alle medarbejdere og familien. Nu sker det, og der skal knokles igennem, så vi får kornet ind i laden og siloerne. Det er en fornøjelse at have dette sammenhold", siger Torben C. Lei.

Han får hjælp til høsten af sine fire faste medarbejdere og nogle gange sin kone Anita og børnene Annesofie og Christoffer, der kører med, når lysten er der. 

Torben C. Lei deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sit indsendte billede.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 15 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, hvidkløver, Alm. rajgræs, spinat til frø, vinterhvede, vårbyg, rug, Triticale, vinterraps,hestebønner og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle