Landmand om børnehavebesøg: "En hel dag med glade børnestemmer"

Hvert år glæder Gregers og Lis Gregersen sig til at få den lokale børnehave på besøg, og glæden er bestemt gensidig.

Hos Gregers Gregersen på Sigsgaard i Støvring i Himmerland har høsten været af den nemme slags i år.

"Jeg havde kun to hektar, der skulle høstes, og det var sort havre. Oskar fra maskinstationen kom og høstede havren med 16,2 procent  vand. Det var 45. år i træk, han høstede for mig. Det er mange år, men når der bliver gjort et flot arbejde, hvorfor så skifte?", siger Gregers Gregersen.

Maskinstationen levnede dog et lille hjørne med korn, og det var der en helt  særlig grund til. På Sigsgaard har de nemlig for fjerde år i træk haft heldags besøg af børnehaven Guldklumpen fra Guldbæk. 

"Børnene begyndte at ankomme straks efter klokken 07.00, og lidt i kl. 09.00 var alle 31 børn ankommet til Sigsgaard. Efter lidt snak om, hvad de skulle opleve, gik vi alle ud på marken og hentede græs til gederne, som derefter fik tilbudt masser af blade plukket på kastanjetræet," fortæller Gregers Gregersen. 

De mange børn kørte derefter med traktor og vogn ned til naboens majsmark, så de kunne fornemme den enorme størrelse, som en majsplante har. 

"Besøget i majsen blev ikke ringere af, at lederen af børnehaven kom forbi med is til os alle", oplyser Gregers Gregersen og forsætter:

"På vej hjem kørte vi forbi min nabo Allan, som var ved at gøre mejetærskeren klar".

De medbragte madpakker blev spist siddende på høballer, og derefter fik de mindste børn en lur. 

Google køber marker ved Aabenraa - overvejer ekstra datacenter 18. november · 12:13

"Efter frokost og middagslur gik turen over til havremarken. Jeg fortalte dem kort om leen , selvbinderen og nu mejetærskeren. Jeg viste børnene, hvordan havren blev mejet med leen. Samtidig høstede naboen Allan med sin 25 fods mejetærsker. Børnene fik alle et havreneg med hjem, som de kan sætte op til fuglene som juleneg. Jeg fik samtidig mulighed for at vise, hvordan man kunne binde et neg med havrestrå ", fortæller Gregers Gregersen.

Efter nogen tid med leg og højtlæsning i frugthaven var det hønsenes tur til at få besøg.

"Alle børnene tog en håndfuld korn med ind og gav til hønsene, og de gik så hen i rederne og tog æg med ud, men da der var flere børn end æg i rederne, så måtte nogle af dem smugles tilbage i rederne, så alle fik muligheden for at tage æg", fortæller Gregers Gregersen.

Resten af dagen gik med at kæle for kaninen, se på gæssene og røre æslerne på deres bløde mule. Kl. 16.50 blev det sidste glade, trætte og snavsede barn hentet af sine forældre.

"Det er så dejligt at have besøg af Guldklumpen. Børnene nyder det, og samtidig er det herlige og engagerede pædagoger.  Min kone Lis og jeg glæder os hvert år til de kommer, men vi får også noget retur – en hel dag med glade børnestemmer på Sigsgaard. Til Lis’ og mit guldbryllup for to år siden kom hele børnehaven og sang for os om morgenen. Så det er afgjort glæde begge veje", fortæller Gregers Gregersen.

Gregers Gregersen deltager i Skyd høsten bedst med de indsendte billede. Skyd høsten 2017 er slut for i år og vinderne offentliggøres torsdag den 21. september.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu