Landmand: Rapshøsten var en kamp mod regnen

Hos Flemming Rasmussen i Aabenraa må de høste igennem for at nå at få rapsen i hus inden regnen igen kommer.

Regn, regn og atter regn. Sådan har høsten i år været hos Flemming Rasmussen som har taget billedet, der meget godt opsummerer, hvordan de fleste landmænd i år har oplevet årets høst.

Flemming Rasmussen ejer bedriften Springbæk. Bedriften har en svine produktion på 11.000 svin fra 7-110 kg. derudover drives der 195 hektar planteavl. Derudover høstes der omkring 35 hektar hos naboer.

Årets rapshøst har været lidt mere udfordrende end ellers, da det kun har været høstvejr to dage ad gangen. 

"Da jeg tog billedet var klokken syv om morgenen, og vi havde høstet natten igennem. 21 timer var vi oppe på, og manglede kun en halv time fra at være færdige med rapsen. Vi håbede at det kunne holde bare nogenlunde tørt, så vi kunne blive færdige og komme hjem og sove," fortæller Flemming Rasmussen om historien bag billedet.

Og færdige blev de heldigvis. Flemming Rasmussen, hans to høsthjælpere Brian og Andreas, samt bedriftens John Deere 9880i mejetærsker kunne alle komme hjem og få et hvil.

Nem bælteløsning til vognenMaskiner 16. november · 10:47

Om udbyttet fortæller Flemming Rasmussen: "Rapsen gav et udbytte på 4,8 ton pr. hektar. I den mark hvor billedet er taget gav det rekorden 6 ton pr. hektar. Det hvede vi har høstet gav mellem 9 og 9,5 ton pr. hektar og vårbyggen 6,7 ton pr. hektar." 

Flemming Rasmussen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

 

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu