Landmand skyder millioner i kæmpe insektfarm: Åbent hus fredag

Carsten Lind Pedersen investerer over 100 mio. kr. i produktion af soldaterflue-larver - fredag kan du komme tæt på produktionen.

På en tidligere kyllingefarm i Flemming ved Horsens står tusindvis af kvadratmeter helt nyrenoverede stalde klar til at huse Danmark største insektfarm.

De første larver er allerede i gang med at æde restprodukter fra fødevareindustrien. Larverne omdanner restprodukterne til værdifuldt animalsk protein, der i første omgang skal sælges til fødevarer og fiskefoder og hen ad vejen også til både svine- og kyllingefoder

"I naturen spiser høns masser af larver. Og når det gælder svin, er der et stort potentiale som startfoder til smågrise fra fravænning, til de vejer ni kg", siger Carsten Lind Pedersen, der selv har en fortid som svineproducent i Danmark og er medejer af landbrug med en stor svineproduktion i Rumænien.

Det er også ham, der har købt og renoveret kyllingefarmen for 30 mio. kr. og er hovedinvester i Enorm Biofactory A/S, der står bag produktionen.

Medejere i Enorm Biofactory er bl.a. Jane Lind Sam og Lasse Hinrichsen. Jane er Carsten Lind Pedersens datter, og det var hende, der fik ham til at interessere sig for insekter gennem deres fælles udviklingsselskab Nutriflow. Lasse Hinrichsen var den første i Danmark, der lancerede insekter som fødevarer i form af ristede melorme, der i dag sælges i både Føtex og Bilka.

Alle er inviteret til at deltage når larvefarmen åbner dørene til det, der bliver Danmarks første industrielle insektproduktion. Det sker fredag 30. november på adressen: Enorm BioFactory A/S, Hedelundvej 15, 8762 Flemming.

Kl 11:15 vil der være officiel velkomst ved Kasper Glyngø (S), Borgmester i Hedensted Kommune og Carsten Lind Pedersen, direktør i Enorm, og Jacob Mogensen, Agro Business Park, leder af Inbiom & Dansk Insektnetværk

Læs meget mere om insektfarmen i LandbrugsAvisen torsdag 30. november

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle