Landmand: Svært at sælge mit landbrug

Svært at få banker til at finansiere køb af sunde landbrug, oplever en 72-årig landmand.

Den 72-årige landmand Erik Liboriussen har svært ved at komme af med sit sunde landbrug. Det siger han til  Berlingske, der i dag skriver, at mange banker hellere vil sælge egne, nødlidte landbrug end finansiere køb af sunde landbrug.

"Jeg er godt nok ikke gældfri, men står med et landbrug, som jeg gerne vil sælge. Blandt andet er der en ung mand, der har været og kigge på ejendommen to gange. Han havde en god egenkapital og prøvede i flere banker, men handelen blev aldrig til noget, for bankerne ville ikke finansiere købet," fortæller Erik Liboriussen til Berlingske Business.

Den potentielle køber berettede således, at en bank sagde, de gerne ville finansiere køb af en af deres nødlidende ejendomme, men ikke Erik Liboriussens, siger han.

Svineproducenten har to landejendomme, der i alt er på 120 hektar. Han har i seks år forsøgt at sælge de ene ejendom med 60 hektar ved Tørring mellem Vejle og Horsens. Prisen vil være på 150.000 kr. pr. hektar inkl. bygninger.

Finanstilsynets seneste vurdering er, at prisen pr. hektar i Østjylland er på 160.000 kr.  På egnen er der dog solgt jord helt ned til 100.000 kr. pr. hektar, fortæller landmanden.

Emneord

finansiering

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle