Landmand udvalgt til elite-uddannelse glæder sig

Kristian Karlshøj, Hjerm, glæder sig til at deltage i nyt talent-udviklingsforløb.

Kristian Karlshøj, Ausumgård, Hjerm i Vestjylland, er en af ca 25 yngre landmænd, der i januar starter som en af ’piloterne’ i den nye eliteuddannelse for fremtidens landmænd.

Han er 41 og har været etableret i 10 år og egentlig er kalenderen rigeligt fuld af gøremål allerede.

Alligevel har han valgt at sige ja til tilbuddet om at tage det ny-oprettede bachelor-modul, som Miljø- og Fødevareministeriet spenderer 900.000 kroner på i 2019.

Fra idé til forretning

"Jeg har længe drømt om at få noget mere teori på igen - både med hensyn til ledelseskompetencer og innovation. En ting er at være god til at få idéer - noget andet er at lære at styre dem og få en forretning ud af det", siger Kristian Karlshøj, der er håndplukket til at deltage i den nye elite-uddannelse.

"Jeg tror faktisk på, at jeg har noget derhjemme, som jeg kan implementere den nye viden i. Og hvis det kan skubbe til nogle af vores drifstgrene og forretningsområder, og hvis det kan gøre, at vi får nyt mod til at turde tro på, at vi kan vores idéer ud i verden, så er det jo super spædende. Og det tror jeg på, vi kan", siger Kristian Karlshøj.

"Samtidig har vi en masse dygtige medarbejdere derhjemme, som jeg tror, vi kan hive noget med hjem til, så jeg og de bliver endnu bedre ledere og arbejdsgivere".

Starter i januar

Det nye elite-uddannelsesforløb går fra januar til oktober 2019.

Der er tale om både e-learning, internat og bedriftsbesøg i hele landet.

I første omgang er der tale om et pilotprojekt, men miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og Martin Merrild har store forventninger til uddannelsen. Det samme har Louise Gade, direktør ved VIA Efter- og Videreuddannelse, som udvikler det nye talentprogram i samarbejde med Seges.

"Det nye ved uddannelsen er, at talentprogrammet giver de deltagende landmænd en samlet og meget strategisk rettet efteruddannelse", siger hun.

"Det er Top Gun for mejetærskere", siger Jakob Ellemann-Jensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle