Landmand ulykkelig: Mand dræbt af ko

En 64-årig mand fra Frederiksberg er søndag blevet trådt ihjel af en ko i Sønderjylland. Ulykken skete på grund af flere uheldige omstændigheder, forklarer koens ejer til Landbrugsavisen.dk

En 64-årig mand blev søndag trådt ihjel af en ko, da han gik tur med sin kone og et andet ægtepar på Gendarmstien, der en offentlig vandresti, ved Broager i Sønderjylland.

Ulykken skete, ifølge koens ejer, Claus Petersen, på grund af flere uheldige omstændigheder.

"Manden går på marken med en hund i snor. Han går ind imellem flokken, og hunden kommer imellem en ko og dens kalv. Koen angriber hunden og træder på den og kommer samtidig til at vælte og træde på manden," fortæller Claus Petersen, der er meget berørt af ulykken.

Hans køer er af kødkvægsrace og går på egen mark op til Gendarmstien, som man skal igennem for at følge stien.

Egentlig vil han helst være i fred for journalister. Familien, der er overordentlig berørt af den ulykkelige hændelse og den tragiske udgang, er blevet kimet ned af journalister, og fik mandag morgen besøg af et  hold journalister og fotograf, der troppede op på familiens bopæl.

Han udtaler sig til Landbrugsavisen.dk, fordi han gerne vil have, at det er den rigtige historie, der bliver fortalt.

"Der har været flere urigtige ting fremme i pressen, og jeg har da også talt med politiet igen i dag, fordi de lige skulle tjekke at deres forskellige kanaler havde den rigtige version," siger Claus Petersen.

Ven udpegede koen

Claus Petersen vidste ingenting om ulykken, indtil han så lægehelikopteren komme flyvende.

"Det vækker opsigt i en lille landsby som vores når der kommer ambulance og helikopter på en gang," siger han og det er også derfor, at han senere lavede et facebookopslag i en gruppe for lokalbefolkningen, hvor han forklarer hændelsesforløbet.

"Da jeg kom derned kunne mandens ven helt roligt og nøgternt fortælle mig, hvad der var sket. Han kunne også udpege koen for mig og det var den samme ko han udpegede for politiet lidt senere. Han understregede at det ikke var tyren, der var årsag," fortæller Claus Petersen.

Er tilbudt krisehjælp

Claus Petersen, hans familie, samt en medarbejder, der også var til stede ved ulykken, har fået tilbudt krisehjælp af Sønderborg kommune.

"Jeg må sige, at de har taget det meget alvorligt -  på den positive måde. " siger Claus Petersen.

Hegn sat op

Claus Petersen har også været i kontakt med kommunens Vej og Park afdeling og sammen har de fået sat et hegn op, der adskiller kvæget fra stien så de ikke kan komme i kontakt med folk der går på Gendarmstien.

Der er i forvejen opsat skilte med at hunde skal være i snor og at man ikke skal gå hen til dyrene.

Han understreger igen, at køerne er fredelige og ikke gør noget, hvis man går uden om dem.

"Senere på dagen gik vi uden om flokken med mandens kone og der værdigede de os ikke et blik, " siger Claus Petersen.

Gendarmstien er en 74 kilometer lang vandrerute langs kysten fra Padborg til Sønderborg. 

"Den oprindelig rute er blevet ændret, fordi man frygtede sammenstyrtning på nogle meget kystnære områder og på det tidspunkt er den kommet til at gå igennem vores mark," siger han.

Gendarmstien har navn efter de gamle grænsegendarmer, der i en årrække bevogtede landegrænsen mellem Tyskland og Danmark.
 
 
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle