Landmand: Vi nynner Kim Larsens gamle sang

På Mosegaarden i Hvidding har de i år ventet lidt længere på at komme i gang med høsten. Sangen "Vi beder bare guderne om godt vejr," nynnes der godt med på.

"Så kom høsten endelig i gang på Mosegaarden i Hvidding ved Tjele," lyder det fra Henning Fruergaard.

Henning Fruergaard og hans kone ejer sammen bedriften på de 168 hektar.

"Vi havde i 30 år malkekvæg på gården, men nu er køerne sat ud, og vi driver gården udelukkende med planteavl, afgrøderne er vinterbyg, maltbyg, hvede, rug og raps," fortæller Henning Fruergaard til Landbrugsavisen.dk

På bedriften gik de forleden i gang med at høste vinterbyg.

"Vinterbyggen var meget uens moden, så vi var nød til at nedvisne den, derfor den sene høst, udbyttet ser ok ud 60-65 ton pr. hektar med en vandprocent på 16,1 procent," oplyser Henning Fruergaard.

Han fortæller samtidig at det for det meste er ham selv, der kører gårdens mejetærsker, en Massey Ferguson 7278 AL 25 fod årgang 2008.

"Vi har også både familie og gode venner, som gerne giver en hånd, med når der skal køres korn fra," siger Henning Fruergaard.

Video: Måtte finde den rigtige livspartner, før han købte gård 10. december · 07:00

Han syntes at årets høst tegner godt. Den næste afgrøde, der skal høstes er rapsen.             

"Nu går vi og synger Kim Larsens sang 'Vi beder bare guderne om godt vejr'," afslutter Henning Fruergaard.

Lad os håbe, at de hører ham.

Det er Henning Fruergaard der har indsendt billedet og han deltager dermed i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

 

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu