Landmand ville skabe natur: Nu må han kaste sø til igen

Trods opbakning fra lokale borgere må landmand nu nedlægge søen, han anlagde i 2013.

Landmand Erik Larsen gravede for knap tre år siden ud til en sø. Hans håb var at skabe et rekreativt område med både vand til køerne og nydelse og gavn for dagplejere, hundeluftere og andre. Nytårsdag mødte 200 lokale borgere op ved søen for at støtte landmanden.

Men det er var ikke nok. Nu har retten Svendborg dømt landmanden til at kaste den 2100 kvadratmeter store sø til igen og betale en bøde på 15.000 kr., skriver Fyens Stiftstidende.

"Bøden svarer nogenlunde til, hvad jeg havde forventet, men jeg er overrasket over, at retten vil have søen kastet til. Jeg havde håbet, at de var kommet til besindelse," siger Erik Larsen til Fyens Stiftstidende.

Erik Larsen, som anlagde søen ved Brobyværk på Fyn, havde søgt og fået bevilget 30.000 kr. i tilskud fra NaturErhvervstyrelsen. Pengene er dog ikke blevet udbetalt.

Veterinærforlig: Dygtige landmænd kan kalde sig elitebedrifter 13. december · 15:54

Landmanden havde ikke søgt tilladelse hos Faaborg-Midtfyn Kommune.

Danmarks Naturfredningsforening har klaget over søen, eftersom den er anlagt i et §3-område, hvor der ifølge foreningen vokser sjældne og fredede orkideer.

Opdateret tirsdag d. 12. januar kl 15.30: En urigtig oplysning om, at Centrovice havde ydet rådgivning i forbindelse med anlæggelsen af søen er fjernet.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu