Landmanden bliver som løven i et bur, når det regner

Det er ikke altid lige nemt at skulle vente på tørvejr, så man kan få gang i mejetærskeren.

Når høstvejret lader vente på sig, går Henriette Nielsens mand, Johannes Nielsen, rundt som en løve i et bur.

"Han bliver så rastløs - han skal snart i gang. Der står kun én ting i hovedet på ham. Det er lige som en løve i et bur - han render frem og tilbage," siger Henriette Nielsen. 

Den 15. august, hvor billederne er taget, kunne den utålmodige landmand endelig komme i gang med at høste vinterhveden. Det første billede bliver hevet frem på grå regnvejrsdage.

"Man bliver så glad af at se på billedet. Lige efter vi havde høstet her, begyndte det at regne. Jeg viste billedet til min mand, og så sagde han: "Var det virkelig så godt vejr?" Så det var nok ikke så skidt, som vi lige syntes," siger Henriette Nielsen. 

Det var især vårbyggen, Johannes Nielsen gerne ville have høstet.

"Det, der er mest træls ved det, er, at vårbyggen begynder at knække. Det gør den på grund af overmodenhed og alt det vand," siger han. 

På trods af den frustrerende ventetid ser årets høst meget fornuftig ud.

Veterinærforlig: Dygtige landmænd kan kalde sig elitebedrifter 13. december · 15:54

"Hestebønnerne tegner sig særdeles godt. Jeg har ikke en opgørelse over det, men for de andre afgrøder er det betydeligt bedre end sidste år. Noget af det har været lidt vådt, men det er egentlig gået godt nok," siger Johannes Nielsen. 

I dag bliver det sidste korn høstet, og tilbage står hestebønnerne, som forhåbentligt er klar til at blive høstet om et par uger. 

Henriette og Johannes Nielsen ejer gården Vestervang, som ligger nord for Varde. På gården producerer de 2400 slagtekalve, og på markerne dyrkes majs, hestebønner, vårbyg og hvede.

Henriette Nielsen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu