Landmanden har brug for en følgebil - ligesom i Tour de France

Helle Stougaard Christensen var ude i "følgebilen", da der blev høstet vinterbyg på Knudegård.

"Der er travlhed mellem bygerne i den danske sommer"

Sådan skriver Helle Stougaard Christensen til de billeder af høsten, som hun har indsendt til Skyd høsten. 

Her har hun fanget deres Massey Ferguson 9280 Delta Hybrid 30 fods sammen med to traktorer fra John Deere og en New Holland presser fra Hvornum Maskinstation i fuld gang. 

Billederne er taget i sidste uge, da der blev høstet vinterbyg på Knudegård i Hobro. 

"Høsten er gået ok. Vinterbyggen har givet 6,5 ton pr. hektar. Udfordringerne har mest af alt været vejret, som jo har budt på et utal af byger," forklarer Helle Stougaard Christensen. 

Og hun havde selvfølgelig en vigtig rolle, da der var gang i høsten:

"Ligesom cykelrytterne i Tour de Fance, så har landmanden i høsten en slags følgebbil. Det er den, jeg tager mig af," forklarer hun og fortsætter: 

"Aftenen før konkursen vidste jeg ikke, at det ville gå sådan"Maskiner 15. december · 15:22

"Følgebilen tager sig blandt andet af at hente og bringe ting, køre folk fra A til B eller tage billeder og generelt være disponibel."

Den anden vigtige opgave for "følgebilen" er selvfølgelig at lave mad, sørge for drikkevarer og bringe det hele ud til resten af høstholdet - og det bliver hun selvfølgelig ved med, når der næste gang skal høstes vårbyg eller raps.

Knudegaard ejes af Helle Stougaard Christensens mand, Martin Holst Christensen. Her driver de 440 hektar og producerer 38000 slagtesvin i både egne og lejede stalde. 

Det høstede korn bruges til foder til grisene og rapsen bliver solgt. 

Med de indsendte billeder deltager Helle Stougaard Christensen i Skyd høsten bedst. Her har hun chancen for at vinde en høstlagkage til glæde for hele høstholdet samt hovedpræmien i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage i konkurrencen? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en supersej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, vinterbyg, vinterraps, vinterhvede, vårbyg og triticale.
  • Mangler høst: Hvidkløver, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu