Landmandsbrødre overtog nødlidende kvæggård - nu til salg for 92 millioner kroner

En større sønderjysk kvæggård med tilladelse til 1.400 køer er netop udbudt til salg.

En af de største ejendomme med mælkeproduktion i Sønderjylland er netop udbudt til salg af Agriteam Brørup/Varde. Ejendommen er beliggende ved Agerskov, og er godkendt til en mælkeproduktion med 1.400 køer.

Det er brødrene Eivind og Eilif Underbjerg der ejer bedriften, og til landbrugsavisen.dk fortæller de, at salget skyldes at tiden er rigtig. 

- Vi er begge blevet 60 og købte ejendommen som nødlidende af banken. Siden har vi renoveret for ti millioner kroner med vandmadrasser, tag og tagrender så bedriften shiner. Og så håber vi jo der kommer nogle unge, der vil drive den videre. 

Brødrene er selv fra egnen, og ønskede at holde bedriften i live, og nu er tiden så kommet til at få et generationsskifte. 

Ejendommen er udbudt til 92 millioner kroner. I handlen medfølger besætning, beholdninger af grovfoder samt driftsinventar. Der medfølger cirka 244,6 hektar, hvoraf 220,84 hektar kan dyrkes. Markplanen for 2022 indeholder i alt 731 hektar, som hovedsageligt dyrkes med grovfoder.

Produktionen omfatter cirka 1.200 køer, og 975 stykker opdræt.

Produktionsapparatet kan købes med et mindre grundareal til en fordelagtig pris. Eksempelvis med cirka ti hektar hvor der etableres forpagtnings- eller gylleaftale og eller grovfoderleveringsaftaler med sælger.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle